V. Orbanas: Vengrija vis dar gali blokuoti Ukrainos prisijungimą prie ES

​Vengrija, pasak ministro pirmininko Viktoro Orbano, vis dar gali blokuoti Ukrainos prisijungimą prie Europos Sąjungos (ES). Jis „blogu“ pavadino ketvirtadienį ES viršūnių susitikime priimtą sprendimą pradėti stojimo derybas su Kijevu. Jis neparėmė šio sprendimo ir todėl paliko salę, teigė V. Orbanas penktadienį valstybiniam transliuotojui. Tai buvo vienintelis būdas pasiekti reikiamą ES lyderių vienbalsiškumą.

V. Orbanas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2023, 11:03 AM

Tačiau „labai ilgo proceso“ pabaigoje Vengrijos parlamentas vis dar galės blokuoti Ukrainos priėmimą į ES, pažymėjo V. Orbanas.

Jau ketvirtadienį feisbuke paskelbtame vaizdo įraše V. Orbanas kalbėjo apie „visiškai beprasmį, neracionalų ir blogą sprendimą“.

ES viršūnių susitikime Briuselyje ketvirtadienį nuspręsta pradėti stojimo derybas su Ukraina ir Moldova. Stojimo derybos bus pradėtos ir su Bosnija ir Hercegovina, kai tik šalis įgyvendins būtinas sąlygas. Sakartvelui suteiktas šalies kandidatės statusas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.