Lenkijos vilkikų vairuotojai nepasiduoda: atnaujino svarbaus pasienio punkto blokadą

Lenkijos vežėjai pirmadienį atnaujino didžiausio krovininio pasienio punkto su Ukraina blokadą, teismui priėmus nutartį, kuria vilkikų vairuotojams leista grįžti į Dorohusko kontrolės punktą.

Lenkijos vilkikų vairuotojai protestuoja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos vilkikų vairuotojai protestuoja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 5:13 PM

Vilkikų vairuotojai daugiau kaip mėnesį blokuoja sieną reikalaudami, kad jų konkurentams iš Ukrainos būtų vėl įvesta leidimų įvažiuoti į Europos Sąjungą tvarka.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, blokas atsisakė leidimų sistemos, tačiau Lenkijos vežėjai teigia, kad šis žingsnis neigiamai atsiliepė jų pajamoms.

Praėjusią savaitę Dorohusko vietos valdžia atšaukė leidimą rengti protesto akcijas pasienio perėjoje, tačiau vėliau teismas šį sprendimą panaikino.

Pirmadienį policija patvirtino, kad vilkikų vairuotojai vėl ėmė blokuoti krovininio transporto eismą.

„Šiuo metu protesto vietoje yra maždaug 25 žmonės. Ten pastatytas vienas autobusas ir furgonas“, – AFP sakė vietos policijos atstovė Ewa Czyz.

Protesto akcijos atnaujinimo metu prie Dorohusko perėjo stovėjo apie 1 800 sunkvežimių eilė, o jos ilgis siekė beveik 46 kilometrus, pranešė policija.

Ukrainos eksportas ir importas labai priklauso nuo kelių transporto per Lenkiją, ypač po Rusijos invazijos beveik prieš dvejus metus.

Proeuropietiškas Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas praėjusią savaitę pažadėjo išspręsti konfliktą ir apkaltino ankstesnę vyriausybę, kad ji apleido protestuojančius sunkvežimių vairuotojus.

Tačiau derybos tarp naujosios vyriausybės Varšuvoje ir protestuojančių Lenkijos sunkvežimių vairuotojų nepadėjo rasti sprendimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.