Rusijos nacionalistų kandidatas sako, kad per rinkimus „neatims balsų iš Putino“

Beveik iš karto po savo kandidatūros iškėlimo Rusijos nacionalistų partijos kandidatas Leonidas Sluckis antradienį pareiškė, kad jo dalyvavimas 2024 metų prezidento rinkimuose nekelia jokios grėsmės prezidentui Vladimirui Putinui.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2023, 10:40 PM

Kelios Kremliui palankios partijos turi iškelti kandidatus kovo mėnesį vyksiantiems rinkimams, o V. Putinas jau paskelbė, kad juose dalyvaus.

Rusijos liberalų demokratų partija (LDPR) antradienį pranešė, kad didžioji dauguma jos deputatų partijos kandidatu patvirtino L. Sluckį, kuris pernai perėmė vadovavimą frakcijai.

„Aš neatimsiu balsų iš Rusijos prezidento“, – po posėdžio žurnalistams sakė L. Sluckis, prognozuodamas, kad V. Putinas „laimės didžiuliu rezultatu“.

„Aš neraginsiu balsuoti prieš Putiną. Balsavimas už Sluckį ir LDPR visiškai nereiškia balsavimo prieš Putiną“, – taip pat sakė jis.

Valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“ pranešė, kad L. Sluckis savo paraišką rinkimų komisijai oficialiai pateiks vėliau šį mėnesį.

55-erių metų L. Sluckis perėmė frakcijos vairą po to, kai praėjusių metų balandį mirė Vladimiras Žirinovskis, aršia retorika garsėjęs parlamento narys, vadovavęs partijai ištisus dešimtmečius.

L. Sluckis buvo vienas iš aukšto rango narių derybų grupėje, kuri susitiko su Ukrainos delegacijos nariais netrukus po to, kai Kremlius praėjusiais metais pradėjo plataus masto karą Ukrainoje.

Prieš karą kelios parlamente dirbusios žurnalistės apkaltino L. Sluckį seksualiniu priekabiavimu. Jis atmetė šiuos kaltinimus, bet vėliau atsiprašė „tų iš jūsų, kurioms sąmoningai ar nesąmoningai sukėliau kančių“.

L. Sluckis taip pat yra pavadinęs Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pristatytą planą, kaip pasiekti taiką Ukrainoje, „karo formule“.

2018 metais dabar jau įkalinto opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sudarytame tyrime jis buvo apkaltintas turintis brangių automobilių ir gyvenantis ne pagal išgales.

LDPR turi 23 vietas Rusijos parlamento žemuosiuose rūmuose, kuriuos sudaro 450 narių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.