Slovakijoje tūkstančiai žmonių protestavo prieš vyriausybės užmojį panaikinti su korupcija kovojančią agentūrą

Antradienį Slovakijoje tūkstančiai žmonių vėl surengė demonstracijas prieš naująją kairiojo sparno ministro pirmininko Roberto Fico vyriausybę.

Slovakijoje tūkstančiai žmonių protestavo prieš vyriausybės užmojį panaikinti su korupcija kovojančią agentūrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Slovakijoje tūkstančiai žmonių protestavo prieš vyriausybės užmojį panaikinti su korupcija kovojančią agentūrą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2023, 10:01 AM

Protestuotojai susirinko ne tik sostinėje Bratislavoje, bet ir Kočėje šalies rytuose bei kituose miestuose, antradienį pranešė naujienų agentūra TASR.

Opozicinių partijų suorganizuotas protestas pirmiausia buvo nukreiptas prieš planus panaikinti specialųjį prokuratūros padalinį USP, nagrinėjantį aukšto rango korupcijos bylas ir atsakingą už kovą su organizuotu nusikalstamumu ir politiniais nusikaltimais.

R. Fico vadovaujama trijų partijų koalicija praėjusią savaitę nusprendė likviduoti šį prokuratūros padalinį, nes jis neva pernelyg „politizuotas“.

Opozicija perspėjo dėl grėsmės teisinei valstybei ir apkaltino vyriausybę mėginant nuslėpti aukšto lygio korupcijos bylas, susijusias su ankstesnėmis R. Fico partijos vyriausybėmis iki 2020 m., kai jis pastarąjį kartą ėjo pareigas.

Iš pradžių specialioji prokuratūra daugiausia dėmesio skyrė kovai su mafijos gaujomis, bet taip pat ir kovai su aukščiausiųjų pareigūnų korupcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.