Rusijos saugumiečių akibrokštas: pardavinėjamuose kalendoriuose – Vašingtone stovintis rusų okupantas

Rusijoje labdaros organizacija, remianti federalinės saugumo tarnybos (FSB) veteranus, pradėjo pardavinėti kalendorių, kuriame pavaizduotas Rusijos kareivis prie JAV Kapitolijaus Vašingtone, rašo leidinys „Newsweek“.

Socialiniame tinkle X publikuota nuotr.
Socialiniame tinkle X publikuota nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 10:52 PM

Laikraštis „The Moscow Times“ penktadienį paskelbė apie kalendorių, kuris internetinėje parduotuvėje „Ozon“ parduodamas už 5 228 rublius (maždaug 53 eurus). Pranešama, kad pajamos, gautos pardavus 2024 m. kalendorių, bus skirtos FSB veteranams.

Laikraštis leidžia pažvelgti į itin militarizuotą, karą palaikančią kultūrą. Vienoje nuotraukoje, kuri sukėlė pasipiktinimą socialiniuose tinkluose, pavaizduotas ginkluotas Rusijos okupantas, stovintis prie JAV Kapitolijaus. Aplink pastatą rūksta dūmai, o virš jo skraido lėktuvai. Vaizdas panaudotas 2024 m. lapkričio mėnesiui, kai tuo metu vyks JAV prezidento rinkimai.

Kitose kalendoriaus iliustracijose pavaizduotas raumeningas Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas su marškinėliais, pažymėtais rusų okupantų simboliu „Z“. Kalendoriuje taip pat iliustruoti Rusijos kareiviai, besirūpinantys moterimis, vaikais, ir fikcinis veikėjas „Čeburaška“.

Kalendoriaus gruodžio mėnesis iliustruotas lokiu, stovinčiu prieš tornadą. Šalia prierašas: „Nesvarbu, kas prieš tave, svarbu, kas su tavimi!“

FSB veteranų paramos fondo pirmininko Nikolajaus Gurjevo teigimu, JAV sostinėje stovinčio rusų kario paveikslėlis neturėtų būti suprastas kaip grasinimas.

„Norėjau perduoti auditorijai, kad mūsų šalis stipri ir mūsų lyderis stiprus. Kad tai gerai nesibaigs Jungtinėms Valstijoms ir štai kas gali nutikti šiai nuostabiai šaliai dėl visų tų, kurie jai taip nekompetetingai vadovauja“, – „The Moscow Times“ sakė N. Gurjevas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.