Prieš šventes – tragedija Belgijoje: moterį mirtinai sužalojo mugėje nuvirtusi 20 metrų aukščio Kalėdų eglė

Ketvirtadienį Belgijoje žuvo moteris, kai ant jos kalėdinėje mugėje nuvirto 20 metrų aukščio Kalėdų eglė, pranešė vietos žiniasklaida.

 Belgija.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Belgija.<br> AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-22 06:52

Už maždaug 50 kilometrų į vakarus nuo Briuselio esančiame Oudenardo mieste vykusioje kalėdinėje mugėje stovėjęs milžiniškas spygliuotis ketvirtadienį vakare neatlaikė stipraus vėjo gūsio, pranešė Belgijos naujienų agentūra „Belga“.

Medis nuvirto ant trijų žmonių, iš kurių vienas dėl sunkių sužalojimų ligoninėje mirė. Kol kas neaišku, ar didžiulė, kalėdinėmis dekoracijomis papuošta eglė buvo prasta įtvirtinta.

Vaizdo įrašuose matyti, kaip eglė prieš nuvirstama smarkiai siūbavo vėjyje. Vietos žiniasklaida citavo Oudenardo mero Marnico De Meulemeesterio žodžius, kad medį pargriovė smarkus lietus ir stiprūs vėjo gūsiai.

Įvykio vieta buvo atitverta, valdžios institucijos atlieka tyrimą.

Remdamasis liudininkų pasakojimais, transliuotojas VRT pranešė, kad tuojau pat po įvykio maždaug 20 žmonių pakėlė eglę ir išvadavo dvi iš aukų. Trečiąjį nukentėjusįjį išgelbėjo atvykę skubiosios pagalbos darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.