Konfliktas tęsiasi: A. Duda vetuos biudžeto įstatymą

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ketina vetuoti naujosios premjero Donaldo Tusko vyriausybės 2024 m. biudžeto įstatymą. Tais jis šeštadienį pareiškė tinkle X.

 A. Duda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 A. Duda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2023, 11:08 AM

Prezidentas savo žingsnį argumentavo šiuo metu vykstančiu ginču dėl visuomeninės žiniasklaidos pertvarkos po vyriausybės pasikeitimo. „Visuomeninė žiniasklaida pirmiausiai vėl turi būti kruopščiai sutvarkyta pagal įstatymus“, – sakė A. Duda.

Prezidento veto atmesti parlamente reikalinga trijų penktadalių posėdyje dalyvaujančių parlamentarų dauguma. Tačiau valdančiosios partijos kartu turi tik 248 mandatus iš 460.

Konfliktas dėl žiniasklaidos šiuo metu yra rimčiausias tarp naujosios vyriausybės, kurios partijos spalį vykusiuose rinkimuose iškovojo daugumą, ir aštuonerius metus šalį valdžiusios Teisės ir teisingumo partijos (PiS). A. Duda yra paskutinysis aukštas šios atstovas.

Kaip jau buvo pranešta, naujoji Lenkijos vyriausybė inicijavo šalies visuomeninės žiniasklaidos reformą, teigdama, kad ji „siekia atkurti nešališkumą“. Trečiadienį buvo visiškai išjungtas Lenkijos valstybinis naujienų kanalas „TVP Info“ ir jo tinklalapis, o visuomeninio transliuotojo TVP įprastas transliacijas pakeitė kanalo logotipo ir puansetijos atvaizdas.

D. Tusko vyriausybė kaltina žiniasklaidą, kad ši, valdžioje buvus PiS, pastaraisiais metais skleidė partinę propagandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.