Lenkijos ūkininkai per žiemos šventes neblokuos sienos su Ukraina

Lenkijos ūkininkai per Kalėdas ir Naujųjų metų šventes neblokuos Medykos pasienio punkto tarp Lenkijos ir Ukrainos. Protestas nutraukiamas nuo sekmadienio iki sausio 2 ar 3 dienos, šeštadienį sakė ūkininkų atstovas, kurį cituoja agentūra PAP.

Lenkijos ūkininkai per žiemos šventes neblokuos sienos su Ukraina.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Lenkijos ūkininkai per žiemos šventes neblokuos sienos su Ukraina.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-24 09:45

Prieš tai naujasis žemės ūkio ministras Czeslawas Siekierskis iš Lenkijos valstiečių partijos (PSL) vietoje susitiko su nepatenkintais ūkininkais. Jis pažadėjo, kad vyriausybė įvykdys dalį ūkininkų reikalavimų, tačiau tam esą reikia daugiau laiko.

Ūkininkai savo protestą pradėjo lapkričio pabaigoje. Jie, be kita ko, reikalauja valstybės subsidijų kukurūzams pirkti, likvidumo paskolų išsaugojimo bei išimčių didinant žemės mokestį.

Kituose pasienio perėjimo punktuose su Ukraina jau kurį laiką protestuoja vežėjai. Vienas iš svarbiausių jų reikalavimų – vėl taikyti Ukrainos vežėjams leidimų praktiką, panaikintą iki 2024 metų birželio 30 d. sutartimi su Europos Sąjunga. Dėl protesto Ukrainos vilkikų eilės nusidriekė dešimtis kilometrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.