Berlyne – pokyčiai Naujųjų metų naktį: numatoma didžiausia naujametinė policijos operacija

Po praėjusiais metais kilusių riaušių ir atsižvelgdama į karo Gazoje sukeltą įtampą tarp skirtingų bendruomenių, Berlyno policija per Naujuosius metus planuoja didelę operaciją.

Per šiuos Naujuosius metus Berlyno gatvėse patruliuos rekordinis policijos pareigūnų skaičius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Per šiuos Naujuosius metus Berlyno gatvėse patruliuos rekordinis policijos pareigūnų skaičius.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2023, 11:27 AM

„Tai – didžiausia naujametinė policijos operacija per pastaruosius dešimtmečius“, – naujienų agentūrai dpa pasakojo Berlyno policijos komisarė Barbara Slowik.

„Tai daroma visų pirma dėl konflikto Vidurio Rytuose, dėl kurio operatyvinė situacija šiuo metu yra kur kas sudėtingesnė.“

Pernai gatvėse buvo ne tik kaip įprasta į dangų leidžiami fejerverkai – kai kuriuose Berlyno rajonuose į policijos pareigūnus, gaisrininkus ir skubiosios pagalbos medikus skriejo petardos, jų atžvilgiu buvo įvyko kitokių išpuolių.

B. Slowik pranešė, kad šiemet per Naujuosius metus į Berlyno gatves išeis nuo 2 000 iki 2 500 policijos pareigūnų ir pagalbininkų iš Saksonijos, Saksonijos-Anhalto žemių bei federalinių policijos pajėgų.

„Tuo pačiu tą naktį patrulinių automobilių skaičius nuo įprastinių 150 bus didinamas iki 220.“

Be to, dar 500 pareigūnų patruliuos priemiesčių ir tolimųjų maršrutų geležinkelio stotyse.

Viena iš priežasčių, dėl kurių bus taip ženkliai didinamas policijos pareigūnų skaičius, buvo praėjusių Naujųjų metų įvykiai.

„Mes smarkiai sustiprinsime ugniagesių ir kitų avarinių komandų apsaugą. Taip pat gerokai padidinsime atitinkamų rajonų gatvėse patruliuosiančių pareigūnų skaičių“, – paaiškino B. Slowik.

Padėtį apsunkina ir konflikto Vidurio Rytuose sukelta gyventojų emocinė būsena. „Manome, kad šios emocijos atsiskleis ir gatvėse“, – naujienų agentūrai dpa paaiškino B. Slowik.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.