Žiniasklaida: apnuodytas Rusijos propagandistas, raginęs nuskandinti ukrainiečių vaikus

Buvęs Rusijos televizijos kanalo „Russia Today“ direktorius Antonas Krasovskis buvo nunuodytas, pranešė „RBC-Ukraina“, remdamasi šaltiniu specialiosiose tarnybose. Šis propagandistas 2022 m. spalio mėnesį savo laidoje pareiškė, kad vaikus, manančius, jog Ukraina yra okupuota Rusijos, reikia skandinti upėje.

Antonas Krasovskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Antonas Krasovskis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-25 15:11, atnaujinta 2023-12-25 15:15

Šaltinis nurodė, kad propagandistas buvo paguldytas į ligoninę dėl apsinuodijimo, tačiau nepateikė informacijos, kas gali būti už tai atsakingas.

Apie savo sveikatos problemas kalbėjo ir pats A. Krasovskis. Dieną prieš tai savo „Telegram“ kanale jis paskelbęs įrašą, kuriame nurodė, kad yra ligoninėje.

„Žmonės čia klausė: ar aš gyvas, ar man viskas gerai? Ką aš galiu pasakyti? Savaitės pradžioje man smarkiai susuko skrandį, pradėjau blogai jaustis, o paskui praradau sąmonę. Mane nuvežė į kliniką. Pamažu ateinu į protą“, – rašė propagandistas.

Prasidėjus plataus masto Rusijos karui, propagandistas viešai rėmė Kremliaus agresiją prieš Ukrainą, teisino okupantų nusikaltimus ir ragino vykdyti ukrainiečių tautos genocidą.

2022 m. spalio mėnesio laidoje, kurioje ragino skadinti ukrainiečių vaikus, jis taip pat išsakė ir daugiau šokiruojančių pareiškimų.

Su laidos svečiu šaipydamas iš teiginių, jog Rusijos kariams duodama viagros, jog šie prievartautų ukrainiečių moteris, A.Krasovskis pareiškė: „Močiutės visus savo laidotuvėms atidėtus pinigus atiduotų, kad tik jas prievartautų rusų kariai.“

Be to, Ukrainos teismas už akių nuteisė A. Krasovskį 5 metams kalėjimo su turto konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.