Po smūgio į Rusijos karo laivą V. Zelenskis padėkojo oro pajėgoms

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį padėkojo Ukrainos oro pajėgoms už smūgį į Rusijos karo laivą, paskelbęs socialinėje žiniasklaidoje pajuokiantį įrašą, leidžiantį suprasti, kad laivas buvo paskandintas.

V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Zelenskis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2023, 2:25 PM, atnaujinta Dec 26, 2023, 3:04 PM

„Esu dėkingas mūsų karinėms oro pajėgoms už įspūdingą Rusijos povandeninio Juodosios jūros laivyno papildymą dar vienu laivu. Ukrainoje okupantai neturės nė vienos ramios vietos“, – parašė jis.

Ukrainos oro pajėgos pranešė, kad apie 3 val. taktinė aviacija paleido sparnuotąsias raketas į Rusijos desantinį laivą „Novočerkaskas“ Feodosijos rajone. Anksčiau Rusija naudojo „Novočerkaską“ per karinę intervenciją į Siriją.

Didžiosios Britanijos gynybos ministras Grantas Shappsas socialiniame tinkle parašė, kad „šis naujausias (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino karinio jūrų laivyno sunaikinimas rodo, jog tie, kurie mano, kad karas Ukrainoje atsidūrė aklavietėje, klysta!“. „Rusijos dominavimui Juodojoje jūroje mestas iššūkis“, – pridūrė jis.

Prieš tai rugsėjį Ukraina smogė Juodosios jūros laivyno būstinei Sevastopolyje ir privertė Maskvą perkelti karo laivus į labiau į rytus nutolusius uostus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.