Disidentas O. Orlovas: opozicija bus reikalinga, kai nebeliks V. Putino

Pasipriešinimas dabartinei Kremliaus politikai tebėra svarbus rengiantis tam laikui, kai nebeliks prezidento Vladimiro Putino, interviu dpa Maskvoje sakė Rusijos disidentas ir žmogaus teisių aktyvistas Olegas Orlovas.

O. Orlovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
O. Orlovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 3:03 PM, atnaujinta Dec 27, 2023, 3:04 PM

„Kol jis yra valdžioje, netikiu, kad galima tikėtis kokių nors pokyčių“, – sakė 70 metų O. Orlovas, teisiamas už vadinamąjį Rusijos kariuomenės diskreditavimą, jam gresia daugelio metų įkalinimo bausmė.

„Tačiau (V. Putino) pasitraukimas neabejotinai sukels pokyčius ir elito skilimą“, – sakė jis. „Tada opozicijai ir piliečių visuomenės likučiams teks didžiulis vaidmuo užtikrinant, kad pokyčiai nebūtų vien kosmetiniai“, – sakė O. Orlovas, vadovavęs organizacijai „Memorial“, buvusiai viena iš trijų, 2022 m. pelniusių Nobelio taikos premiją. Organizacija Rusijoje buvo panaikinta.

„Mes nežinome, kada tai įvyks ir ar V. Putino nebeliks dėl natūralios įvykių eigos“, – pridūrė jis. 71-erių V. Putinas pakeitė Rusijos Konstituciją, kad per rinkimus kitais metais penktą kartą galėtų kandidatuoti į prezidentus. Rusijos valdžia ėmėsi susidorojimo su kritikais, kai beveik prieš dvejus metus užpuolė Ukrainą. O. Orlovas nepritaria šiam karui.

Teisminis procesas prieš O. Orlovą trunka daug mėnesių. Spalį jam buvo skirta palyginti nedidelė bauda, tačiau gruodį nuosprendis buvo panaikintas ir bylos nagrinėjimas pradėtas iš naujo. Prokurorai reikalauja skirti ilgo įkalinimo bausmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.