Kim Jong Unas dalyvauja svarbiame Šiaurės Korėjos Darbininkų partijos susitikime

Dalyvaujant šalies vadovui Kim Jong Unui, Šiaurės Korėjos valdančioji Darbininkų partija pradėjo svarbų metų pabaigos susitikimą. Kim Jong Unas partijos Centro komiteto plenariniame posėdyje 2023-iuosius pavadino „didelių permainų“ metais, trečiadienį pranešė valstybinė naujienų agentūra KCNA. Šiaurės Korėja esą pasiekė „didelių laimėjimų visose socialistinės statybos ir nacionalinės galios stiprinimo srityse“.

Darbininkų partijos susitikimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Darbininkų partijos susitikimas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 8:23 AM, atnaujinta Dec 27, 2023, 8:24 AM

Kim Jong Unas jau kelerius metus Darbininkų partijos Centro komiteto plenarinius posėdžius naudoja vietoj anksčiau tradicinių naujametinių kalbų, kad išdėstytų savo politiką tokiose srityse, kaip saugumas, diplomatija ir ekonomika. Šiųmetis susitikimas vysta baigiantis metams, per kuriuos Šiaurės Korėja pirmą kartą sėkmingai paleido žvalgybinį palydovą, konstitucijoje įtvirtino savo, kaip branduolinės valstybės, statusą ir paleido savo iki šiol moderniausią balistinę tarpžemyninę raketą.

Kin Jong Unas, anot KCNA, savo kalboje pabrėžė, kad nauji Pchenjano strateginiai ginklai ir žvalgybinis palydovas pavertė šalį „karine galia“. Susitikimas, pasak valstybinės naujienų agentūros, prasidėjo jau antradienį. Jame daugiausiai dėmesio skiriamas šešiems pagrindiniams punktams, įskaitant šių metų politikos įgyvendinimą bei žvilgsnį į ateinančių metų „kovos kryptį“.

Užsienio izoliuotos šalies diktatorius praėjusią savaitę pagrasino branduoline ataka, jei Šiaurės Korėja bus „provokuojama atominiais ginklais“. JAV ir Pietų Korėja neseniai įspėjo, kad Šiaurės Korėjos branduolinė ataka reikštų vadovybės Pchenjane pabaigą. JT Saugumo Taryba dėl Šiaurės Korėjos branduolinio ginklo ir raketų programos yra įvedus šaliai daugybę sankcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.