Politinės rietenos dėl Lenkijos visuomeninio transliuotojo aštrėja

Lenkijos buvusiai valdančiajai partijai „Teisė ir teisingumas“ (PiS) artimas žurnalistas Pawelas Adamczykas trečiadienį socialiniuose tinkluose pareiškė, kad perėmė visuomeninio transliuotojo TVP direktoriaus pareigas.

PiS palaikytojų protestas prie TVP būstinės.<br>AP/Scanpix nuotr.
PiS palaikytojų protestas prie TVP būstinės.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 5:50 PM

Tai naujausias žingsnis viešame ginče su naująja Donaldo Tusko vyriausybe, kuri kiek anksčiau atleido TVP direktorių, jį pakeitus Tomaszu Sygutu.

P. Adamczykas „TVP Info“ paskyroje platformoje „X“ (buvusiame tviteryje) tvirtino, kad jį parinko Lenkijos Nacionalinė žiniasklaidos taryba. „Užimdamas šį postą įsipareigoju daryti viską, kad būtų atkurtas transliuotojo teisėtumas, kaltieji būtų nubausti ir būtų atnaujintos visos programos“, – sakė P. Adamczykas.

Praeitą savaitę kultūros ministras Bartlomiejus Sienkiewiczius atleido visus visuomeninės žiniasklaidos įmonių vadovus, įskaitant TVP, Lenkijos radijo ir naujienų agentūros PAP direktorius bei valdybų narius.

Naujoji šalies vyriausybė kaltina valstybinę žiniasklaidą, kad ši, valdžioje buvus PiS, pastaraisiais metais skleidė partinę propagandą.

Reikšdami pasipriešinimą, PiS priklausantys parlamento nariai kalėdiniu laikotarpiu užėmė TVP ir PAP biurus.

Sekmadienį buvęs TVP stebėtojų tarybos pirmininkas Maciejus Lopinskis, laikomas artimu PiS, taip pat pasiskelbė naujuoju TVP direktoriumi, patikinęs, kad buvo parinktas tarybos.

Kultūros ministras atkirto, kad TVP taryba buvo panaikinta ir neturi įgaliojimų priimti kokius nors sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.