Stebuklas po greitkeliu: išgelbėtas vairuotojas, beveik savaitę buvęs įstrigęs sunkvežimio nuolaužose

Žmogus, beveik savaitę išbuvęs prispaustas sunkvežimio nuolaužų po tiltu Indianoje ir net negalėjęs pasiekti savo telefono, buvo rastas gyvas, jo išsigelbėjimas vadinamas stebuklu.

Eismo įvykis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Eismo įvykis.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2023, 8:52 PM

Už tai jis turi būti dėkingas dviem vyrams, antradienį Solt Kryke, netoli Portidžo miesto, ieškojusiems vietų žvejybai ir aptikusiems sunkiai sužeistą vyrą, jiems pasakiusį, kad jis šešias dienas nuo gruodžio 20 d. praleido įstrigęs savo transporto priemonėje po greitkeliu I-94. Jie iškvietė pagalbą ir po sudėtingos gelbėjimo iš gilios daubos operacijos dvidešimtmetis vairuotojas buvo nuvežtas į Saut Bendo ligoninę Indianos valstijoje. Jo patirtus sužalojimus policija apibūdino kaip potencialiai pavojingus gyvybei.

Pasak Indianos valstijos policijos seržanto Gleno Fifieldo, drama prasidėjo pikapui nulėkus nuo greitkelio maždaug už 64 kilometrų į pietryčius nuo Čikagos. Sunkvežimis nuskriejo į daubą, persirito per upelį ir įstrigo po tiltu.

Pasak policijos, kad išgyventų, vyras gėrė lietaus vandenį, bet pagalbos išsikviesti negalėjo, nes nepasiekė savo telefono. „Stebuklas, kad šis džentelmenas šiandien gyvas, ir kad šie du ponai atėjo prie upelio“, – antradienio vakarą per šioje Vidurio Vakarų valstijoje surengtą spaudos konferenciją sakė greta žvejų stovėjęs G. Fifieldas.

Vyras išgyveno dėl švelnaus oro per Kalėdų šventes, bet naktį į trečiadienį temperatūra gerokai nukrito. „Netikiu, kad jis tą naktį būtų išgyvenęs“, – sakė G. Fifieldas.

Tai, kad vyras buvo aptiktas pačiu laiku, jau savaime stebuklas. Nuo greitkelio nuolaužų visiškai nebuvo matyti, niekas nepranešė apie avariją. Net kiti žvejai, anksčiau braidę vandeniu, nepastebėjo sudaužyto sunkvežimio. Jį pastebėjo Mario Garcia. Jiedu su žentu vaikščiojo upeliu, ieškodami naujų vietų žvejybai, kai krante pamatė kažką blizgantį. „Pažvelgiau vidun ir pajudinau baltą oro pagalvę, ten buvo kūnas“, – žurnalistams pasakojo M. Garcia. Jis pamanė, kad vyras negyvas. „Aš jį paliečiau ir jis atsisuko. Vos nenumiriau iš išgąsčio. Bet jis buvo gyvas ir labai apsidžiaugė mus išvydęs... Tokio palengvėjimo nebuvau regėjęs“, – pasakojo žvejas.

JAV žiniasklaida, remdamasi Indianos policija, vėliau nustatė, kad vairuotojas yra 27 metų Matthew Reumas. Pasak M. Garcios, jis minėjo ten išbuvęs nuo praėjusio trečiadienio, sakė mėginęs šaukti ir rėkti, bet niekas jo negirdėjo. „Jis išgyveno tik savo jaunystės dėka... ir su Dievo pagalba, ne kitaip“, – pridūrė M. Garcia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.