Vokietijos pagalbos organizacijos Viduržemio jūroje išgelbėjo daugiau kaip 200 migrantų

Vokietijos pagalbos organizacijų gelbėtojai per pastarąsias kelias dienas centrinėje Viduržemio jūros dalyje į savo laivus įlaipino daugiau kaip 200 migrantų, pranešė šios grupės. Gelbėjimo laivo „Sea-Watch-5“ įgula per dvi atskiras operacijas jūroje išgelbėjo 119 bėdos ištiktų žmonių, nurodė grupė ir pridūrė, kad migrantai ketvirtadienį atvyko į Marina di Kararos uostą Toskanoje.

Migrantai gelbėjimo laive „Sea-Watch-5“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantai gelbėjimo laive „Sea-Watch-5“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 3:02 PM

Tarp išgelbėtųjų yra 32 nelydimi nepilnamečiai, Jauniausiajam yra 3 m. Organizacija pažėrė kritikos Italijos valdžios institucijoms, kurios priskyrė laivą uostui, esančiam už maždaug 1 150 km nuo operacijos vietos.

Tuo metu savanoriai iš pagalbos organizacijos „Sea-Eye“ antradienį iš viso išgelbėjo 106 žmones ir patraukė į Pietų Italijos Brindizio miesto uostą, sakė grupė, kuri yra įsikūrusi Vokietijos Rėgensburgo mieste.

Gruodžio 26 d. „Sea-Eye-4“ įgula tarptautiniuose vandenyse į pietus nuo Italijos Lampedūzos salos pastebėjo du kelionėms jūra netinkamus laivus ir paėmė juose buvusius žmones. Tarp jų buvo dešimtys nepilnamečių. Savanoriai tikisi, kad jie penktadienį atvyks į Brindizį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.