Naujųjų metų išvakarėse V. Putinas pareiškė: „Mes niekada neatsitrauksime“

Kalboje, pasakytoje Naujųjų metų išvakarėse, prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija „niekada neatsitrauks“, jis gyrė savo šalies kariškius, nors karo Ukrainoje aiškiai neminėjo.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2023, 2:46 PM, atnaujinta Dec 31, 2023, 3:05 PM

„Mes ne kartą įrodėme, kad gebame išspręsti sudėtingiausias problemas, ir niekada neatsitrauksime, nes nėra jėgos, kuri galėtų mus atskirti“, – sakė V. Putinas.

Visiškai kitaip nei pernai, kai Kremliaus vadą supo uniformuoti kariai, V. Putinas pasirodė tradiciniame Kremliaus fone ir apibūdino 2024-uosius kaip „šeimos metus“.

V. Putinas sakė, kad „visi, atliekantys pareigą kovos už tiesą ir teisingumą fronto linijoje“, yra „mūsų didvyriai“. „Mūsų širdys yra su jumis. Didžiuojamės jumis, žavimės jūsų drąsa“, – sakė V. Putinas.

Per televiziją Naujųjų metų išvakarėse transliuojama kalba, tęsianti sovietų lyderio Leonido Brežnevo pradėtą tradiciją, Rusijoje yra svarbi šventės dalis, žiūrima milijonų žmonių. Ji rodoma prieš pat vidurnaktį kiekvienoje iš 11-os laiko juostų Rusijoje ir paprastai apibendrina praėjusių metų įvykius bei palinkėjimus ateinantiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.