Londonas: sumažėjo neteisėtai per Lamanšą atvykstančių migrantų skaičius

Praėjusiais metais smarkiai sumažėjo skaičius migrantų, mažais laiveliais kirtusių Lamanšo sąsiaurį ir taip pasiekusių Didžiąją Britaniją. 2023 m. sąsiaurį įveikė apie 29 400 žmonių, pirmadienį pranešė britų naujienų agentūra PA, remdamasi preliminariais Vidaus reikalų ministerijos Londone skaičiais.

Migrantai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 1, 2024, 10:37 PM

Metais anksčiau jų dar buvo maždaug 45 800. Tai yra sumažėjimas daugiau nei trečdaliu (36 proc.).

Tai pirmas kartas nuo registracijų pradžios 2018-aisiais, kai per metus sumažėjo valtimis atplaukiančių migrantų, teigiama PA pranešime. Paskutinis atvejis, kai migrantai kirto Lamanšą, registruotas gruodžio 15 d. Nuo tada – greičiausiai dėl prastų orų – tokių atvejų nepasitaikė. Pasiekus susitarimą su Tirana, ypač sumažėjo atvykstančių Albanijos piliečių.

Kad atgrasytų žmones nuo kelionių per Lamanšą, Londonas neteisėtai atvykusius migrantus ateityje ketina siųsti į Ruandą – nevertinus jų prieglobsčio prašymų ir nepaisant jų kilmės. Tuomet jie apsaugos turės prašyti ten. Nėra numatyta, kad tokie migrantai galėtų grįžti į Didžiąją Britaniją.

Tiesa, tokį vyriausybės planą Aukščiausiasis teismas pripažino neteisėtu. Kad jį vis dėlto įgyvendintų, vyriausybė dabar mėgins parlamente priimti atitinkamą įstatymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?