JK partijų lyderiai pradeda ruoštis šiais metais numatomiems visuotiniams rinkimams

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas ketvirtadienį pareiškė, kad visuotinius rinkimus numatė surengti vėliau šiais metais, o jis pats ir jo pagrindinis politinis varžovas dėl būsimo JK vadovo posto faktiškai pradėjo rinkimų kampaniją.

Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rishi Sunakas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rishi Sunakas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-01-04 19:25

R. Sunakas ir opozicinių leiboristų lyderis Keiras Starmeris pirmą kartą pasirodė viešumoje 2024 metais: R. Sunakas atvyko į Mansfildą (Anglijos Midlandsas), o K. Starmeris – į Bristolį (Anglijos vakarai).

R. Sunako valdančioji konservatorių partija valdžioje yra jau 14 metų, tačiau manoma, kad ji pralaimės rinkimus, kurie turėtų įvykti iki 2025 metų sausio pabaigos.

Buvęs finansų ministras buvo išrinktas per partijos vidaus balsavimą 2022 metų spalį, perėmęs postą iš neilgai dirbusios Liz Truss, kai po virtinės skandalų pasitraukė Borisas Johnsonas.

Vis dažniau spėliojama, kada R. Sunakas nuspręs surengti rinkimus, nes jis stengiasi sumažinti infliaciją, kuri pasiekė beveik 11 proc., ir iš naujo išjudinti ekonomikos augimą.

„Darau prielaidą, kad visuotiniai rinkimai vyks antrąjį šių metų pusmetį“, – sakė jis žurnalistams.

R. Sunakas neatmetė galimybės surengti rinkimus gegužės 2 dieną, kartu su vietos valdžios rinkimais, tačiau nurodė, kad jam reikėtų daugiau laiko ekonomikai stabilizuoti.

Bet jei premjeras vis dėlto nuspręstų rinkimus rengti vėliau, labiausiai tikėtina, kad tai įvyks spalio mėnesį, kad jie nesikirstų su JAV vyksiančiais rinkimais ir partijų konferencijomis.

Žiemą rinkimai JK vyksta retai dėl oro sąlygų, kurios turi įtakos rinkėjų aktyvumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.