Bangladešo parlamento rinkimus laimėjo premjerės partija

Remiantis pirmaisiais rezultatais, Bangladešo parlamento rinkimus aiškia persvara laimėjo premjerės Sheikh Hasinos partija. Rinkimų komisija, remdamasi daliniais rezultatais, sekmadienį paskelbė, kad „Liaudies lyga“ iškovojo daugiau kaip 50 proc. mandatų. Nors balsų skaičiavimas tęsiasi, tačiau, anot žiniasklaidos, vyriausybės vadovės partija yra nebepavejama.

Bangladešo parlamento rinkimus laimėjo premjerės partija<br> EPA-ELTA nuotr.
Bangladešo parlamento rinkimus laimėjo premjerės partija<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 8:23 PM

Kadangi opozicinė „Bangladešo nacionalistų partija“ (BNP) ir kitos opozicinės partijos rinkimus boikotavo, „Liaudies lygos“ pergalė iš esmės buvo nulemta iš anksto. 76-erių Sh. Hasina vadovaus vyriausybei jau penktą kadenciją.

Balsavimas Bangladeše sekmadienį vyko laikantis griežtų saugumo priemonių. Palaikyti tvarką per ginčytinus rinkimus buvo pasitelkta apie 800 000 policininkų ir kareivių.

Likus keliems mėnesiams iki rinkimų, šalies institucijos ėmėsi intensyvių veiksmų prieš opoziciją. BNP duomenimis, buvo sulaikyta visa partijos vadovybė bei apie 25 000 politikų. Vyriausybė nurodė, kad buvo suimta 11 000 opozicionierių. Prie tai vyko didelės demonstracijos prieš Sh. Hasiną.

BNP vadovas Tarique Rahmanas, kuris vadovauja partijai iš egzilio Londone, agentūrai AFP kalbėjo apie „fiktyvius rinkimus“. Dėl to jo partija su kitomis opozicinėmis partijomis nusprendė nedalyvauti rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.