E. Macronas gali paskirti naują premjerą

Prancūzijoje gali būti pertvarkyta vyriausybė. Prezidentas Emmanuelis Macronas jau pirmadienį gali paskelbti apie pasikeitimus, pranešė jo aplinka.

E. Macronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
E. Macronas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-08 12:16

„Savaitės pradžioje bus šiokių tokių pokyčių, tikriausiai pirmadienį bus paskirtas naujas premjeras“, – sekmadienį sakė įtakingas valstybės vadovo patarėjas. Kitas E. Macrono patikėtinis tuo tarpu teigė, kad gali ir nieko nebūti.

Eliziejaus rūmų duomenimis, E. Macronas sekmadienio vakarą susitiko su premjerės pareigas einančia Elisabeth Borne, kad aptartų su ja svarbias temas. Jei E. Borne prarastų pareigas, galimais jo įpėdiniais laikomi gynybos ministras Sébastienas Lecornu ir buvęs žemės ūkio ministras Julienas Denormandie.

E. Macronui praėję metai buvo sunkūs. Jo vyriausybė priėmė itin nepopuliarią pensijų reformą, o vasarą susidūrė su riaušėmis dėl jaunuolių žūties nuo policininkų kulkų.

Neseniai vyriausybė priėmė labai prieštaringą imigracijos įstatymą, o tai sukėlė nesutarimų jos pačios gretose. Opozicija teigia, kad reforma ne tik įkvėpta dešiniųjų populistų idėjų, bet ir priimta jiems padedant.

E. Macronas tai neigia. Tačiau Marine Le Pen „Nacionalinis sambūris“ įstatymo priėmimą pavadino „ideologine pergale“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.