Ekvadore ginkluoti vyrai užpuolė televizijos studiją: pasigirdus šūviams ir riksmams tiesioginė transliacija nutrūko

Antradienį Gvajakilyje įsikūrusio televizijos kanalo tiesioginę transliaciją Ekvadore nutraukė kaukėti ir ginkluoti vyrai.

 Ekvadoras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Ekvadoras.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
 Ekvadoras.<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 10:54 PM

Socialinės žiniasklaidos vaizdo įraše matyti, kad gobtuvais prisidengę vyrai parvertė darbuotojus ant grindų, o fone girdėjosi šūviai ir žmonių riksmai.

Incidentas įvyko valstybinėje TC televizijoje. Jos tiesioginės transliacijos signalas šiuo metu neveikia.

Specializuoti policijos padaliniai reagavo į nepaprastąją padėtį žiniasklaidos stotyje, savo oficialioje X paskyroje pranešė Ekvadoro nacionalinė policija.

Tai įvyko tuo metu, kai šalį sukrėtė keli sprogimai, policijos pareigūnų pagrobimai ir neramumai kalėjimuose, kurie įvyko praėjus vos kelioms valandoms, kai prezidentas Danielis Noboa paskelbė visoje šalyje nepaprastąją padėtį po to, kai iš Gvajakilio kalėjimo pabėgo aukšto rango gaujų lyderis Adolfo „Fito“ Maciasas.

Nuo pirmadienio, kai D. Noboa paskelbė apie šią padėtį, trijuose skirtinguose miestuose buvo pagrobti mažiausiai septyni policijos pareigūnai, rašoma nacionalinės policijos pranešime X, buvusiame „Twitter“ tinkle.

Per vieną iš pagrobimų buvo „padėtas ir susprogdintas“ sprogstamasis įtaisas, pranešė policija.

„Mūsų specializuoti padaliniai suaktyvinti, kad surastų mūsų kolegas ir tęstų nusikaltėlių sulaikymą. Nė vienas iš šių įvykių neliks nenubaustas“, – rašė policija X.

Šalies šiaurės vakaruose esančiame Esmeraldase buvo padegtos dvi transporto priemonės, viena iš jų sukėlė gaisrą degalinėje.

Sostinėje Kito policija rado sudegusią transporto priemonę su dujų balionų pėdsakais viduje. Gyventojai socialinėje žiniasklaidoje pranešė, kad toje vietovėje girdėjo stiprų sprogimą.

Policija taip pat pranešė, kad gavo pranešimų apie sprogimą prie pėsčiųjų tilto už Kito ir dalyvavo „daugiau kaip 20 ekstremaliųjų situacijų per (pirmadienio) vakarą ir naktį (antradienį) įvairiose šalies dalyse“.

Šiuo metu nėra žinoma apie jokį su sprogimais susijusį nukentėjusįjį.

Ekvadoro įkalinimo įstaigų tarnyba SNAI pranešė, kad pirmadienį įkalinimo įstaigose įvyko mažiausiai šeši incidentai, įskaitant neramumus ir įkalinimo įstaigų darbuotojų sulaikymą. Tokia padėtis kalėjimuose, jų teigimu, nebuvo kontroliuojama.

Tuo tarpu kitas įtariamas gaujos lyderis Fabricio Colon Pico per kelias pastarąsias valandas pabėgo iš Riobambos kalėjimo, pranešė miesto meras Jhon Vinueza.

F. Colon Pico buvo suimtas praėjusį penktadienį po to, kai Ekvadoro generalinė prokurorė Diana Salazar jį viešai įvardijo kaip išpuolio plano dalyvį. Kartu su Colon Pico pabėgo dar 38 kaliniai, iš kurių 12 buvo sugauti, CNN pranešė SNAI.

Ekvadoro ginkluotosios pajėgos pranešė, kad naktį iš pirmadienio į antradienį ir anksti antradienį vykdė kontrolės operacijas labiausiai konflikto apimtuose rajonuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.