Maskvoje pareiškus kaltinimus dėl narkotikų sulaikytas JAV pilietis

Maskvos teismas antradienį pranešė, kad Rusijoje šią savaitę sulaikytam JAV piliečiui Robertui Woodlandui skirtas areštas, jam pareikšti su narkotikais susiję kaltinimai.

Rusijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusijos policija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 9, 2024, 12:21 PM

Tarp Rusijos ir Jungtinių Valstijų vis didėjant įtampai dėl karo Ukrainoje, Maskvos areštinėse laikoma keletas šnipinėjimu ir kitokiomis veikomis kaltinamų amerikiečių.

„Sausio 6 d. Maskvos Ostankino apygardos teismas nurodė dviem mėnesiams, tai yra iki 2024 m. kovo 5 d. skirti areštą Robertui Romanovui Woodlandui“, – socialiniuose tinkluose pranešė teismas.

Jis kaltinamas „neteisėtai įsigijęs, saugojęs, gabenęs, gaminęs ir apdorojęs“ narkotikus, jam gresia iki 20 metų kalėjimo.

Rusijos valdžia pastaraisiais metais sulaikė keletą JAV piliečių, o kritikai kaltina Maskvą naudojantis areštuotaisiais kaip priemone pasiekti, kad mainais į juos būtų paleisti Jungtinių Valstijų kalėjimuose laikomi rusai.

Buvęs JAV jūrų pėstininkas Paulas Whelanas 2020 m. buvo nuteistas 16 metų kalėti už šnipinėjimą, nors pats jis šiuos kaltinimus neigia.

2023 m. kovo gale žurnalo „Wall Street Journal“ reporteris Evanas Gershkovichius tapo pirmuoju nuo sovietmečio laikų Rusijoje dėl šnipinėjimo sulaikytu Vakarų žurnalistu.

Spalį buvo sulaikytą ir dvigubą JAV ir Rusijos pilietybę turinti žurnalistė Alsu Kurmasheva. Jai pareikšti kaltinimai dėl to, kad ji neužsiregistravo kaip „užsienio agentė“ ir skleidė dezinformacija.

2022 m. gruodį Rusija paleido krepšinio žvaigždę Brittney Griner – mainais į ją iš Jungtinių Valstijų kalėjimo buvo paleistas liūdnai pagarsėjęs rusų prekiautojas ginklais Viktoras Boutas, dar vadinamas „Mirties pirkliu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.