Butano premjeru antrą kartą taps T. Tobgay, rodo oficialūs rezultatai

Butano rinkėjai antrą kartą ministru pirmininku išrinko Tsheringą Tobgay, jo partijai laimėjus beveik du trečdalius vietų, trečiadienį pranešė rinkimų komisija, paskelbusi rinkimų rezultatus.

Butano premjeras Tsheringas Tobgay.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Butano premjeras Tsheringas Tobgay.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 10:17 AM, atnaujinta Jan 10, 2024, 10:18 AM

Liberalios Liaudies demokratinės partijos (PDP) vadovas T. Tobgay, kuris Himalajų karalystės ministro pirmininko pareigas ėjo 2013–2018 metais, antradienį vykusiuose rinkimuose laimėjo 30 iš 47 vietų parlamente, rodo oficialūs duomenys.

Rinkimuose dominavo rimti ekonominiai sunkumai, sukėlę abejonių dėl ilgalaikės Himalajų karalystės politikos, pagal kurią pirmenybė teikiama „bendrajai nacionalinei laimei“, o ne ekonomikos augimui.

Kaimyninės Indijos, pagrindinės Butano prekybos partnerės, ministras pirmininkas Narendra Modi „nuoširdžiai pasveikino savo draugą“ T. Tobgay su pergale rinkimuose, sakoma pranešime socialiniame tinkle „X“.

T. Tobgay atsakė N. Modi padėkos žodžiais. „Aš taip pat tikiuosi vėl glaudžiai bendradarbiauti su jumis ir puoselėti bei stiprinti unikalius mūsų tautų draugystės ir bendradarbiavimo ryšius“, – trečiadienį rašė T. Tobgay „X“ žinutėje.

58 metų buvęs valstybės tarnautojas T. Tobgay yra aistringas gamtosaugos šalininkas, Pitsburgo universitete įgijęs mechanikos inžinerijos laipsnį, o Harvarde – viešojo administravimo magistro laipsnį.

T. Tobgay taip pat buvo opozicijos lyderis pirmajame Butano parlamente, kai šis buvo įkurtas 2008 metais, netrukus po to, kai į valdžią atėjo dabartinis karalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.