O. Scholzas jungiasi prie tūkstančių žmonių, protestuojančių prieš ultradešiniuosius Potsdame

Tūkstančiai žmonių, tarp jų Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock, sekmadienį išėjo į Berlyno priemiesčio gatves protestuoti prieš kraštutinių dešiniųjų ekstremizmą.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>EPA/Eltos nuotr.
Vokietijos kancleris Olafas Scholzas.<br>EPA/Eltos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 7:31 PM

Mitingas surengtas praėjus kelioms dienoms po to, kai tyrimo ataskaitoje paskelbta, kad dešinieji ekstremistai ir kraštutinių dešiniųjų populistų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) politikai buvo susitikę aptarti planų masiškai deportuoti milijonus migrantų iš Vokietijos.

Prie sekmadienio mitingo senojo turgaus, arba Altmarkto, rajone prisijungė apie 10 000 žmonių, sakė Potsdamo meras Mike‘as Schubertas, paraginęs surengti protestą.

Potsdamas yra su Berlynu besiribojančios Brandenburgo žemės sostinė, ten gyvena ir O. Scholcas, ir A. Baerbock. Demonstrantai laikė plakatus su tokiais šūkiais kaip „Mes laikomės išvien“ ir kitais, kuriuose buvo giriamos daugiatautės populiacijos.

„Stoviu čia kaip viena iš tūkstančių Potsdamo gyventojų, kurie pasisako už demokratiją ir prieš senąjį ir naująjį fašizmą“, – naujienų agentūrai dpa sakė A. Baerbock.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.