Kremlius: V. Putinas planuoja apsilankyti Šiaurės Korėjoje

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas planuoja Pchenjano kvietimu apsilankyti kaimyninėje Šiaurės Korėjoje, pirmadienį pranešė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas ir Kim Jong Unas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-15 14:30

„Tikimės, kad Rusijos prezidento vizitą pavyks surengti ir kad jis įvyks artimiausioje ateityje“, – nurodė D. Peskovas.

Po to, kai 2022 m. vasarį prasidėjus plataus masto rusų invazijai Ukrainoje Vakarai nutraukė santykius su Maskva, pastaroji paramos atsigręžė į tarptautinėje izoliacijoje gyvuojančią Šiaurės Korėją. Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno kvietimą V. Putinas gavo rudenį, kai, manoma, juodu aptarinėjo ginklų tiekimą iš Pchenjano į Maskvą.

Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministrė Choe Son Hui šiuo metu su trijų dienų vizitu lankosi Maskvoje, kur ji turėtų susitikti su savo kolega iš Rusijos Sergejumi Lavrovu. D. Peskovas pranešė, kad nederėtų atmesti ir jos susitikimo su V. Putinu galimybės. Pastaruoju metu maždaug 50 šalių pasmerkė tai, kad Šiaurės Korėja tiekia Rusijai raketas, kurios naudojamos prieš Ukrainą. Stebėtojų manymu, nepaisydamos kritikos, abi šalys siekia išplėsti tarpusavio prekybą ginklais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.