Popiežius paragino Davose susirinkusį pasaulio elitą kovoti su skurdu

Popiežius Pranciškus Davose vykstančio Pasaulio ekonomikos forumo dalyviams adresuotame laiške trečiadienį paragino verslo ir politikos lyderius dėti daugiau pastangų kovojant su skurdu pasaulyje. Popiežius perspėjo, kad pasauliui „vis didesnę grėsmę kelia smurtas, agresija ir susiskaldymas“.

Popiežius Pranciškus.<br> EPA/ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus.<br> EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 6:04 PM

Dėl „bendro mūsų žmonijos šeimos gėrio“ bendrovės ir valstybės turi bendradarbiauti, kad būtų sukurti perspektyvūs ir etiškai pagrįsti globalizacijos modeliai, rašė jis, reikalaudamas atsižvelgti į vargšų ir nepasiturinčiųjų interesus. Viena didžiausių pasaulio neteisybių jis pavadino badą.

„Badą kenčia ištisi pasaulio regionai, o kiti tuo pat metu pasižymi per dideliu maisto švaistymu, – kritikavo Pranciškus. – Gamtos išteklių eksploatavimas ir toliau neša turtus mažumai. Ir priešingai, ištisos visuomenės grupės, kurios natūraliai turėtų būti šių išteklių naudos gavėjos, lieka skurde“.

Šveicarijos Alpėse vykstančiame kasmetiniame forume dalyvauja politikai, įmonių vadovai ir kampanijų dalyviai iš viso pasaulio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.