JAV pavyko išvengti vyriausybės uždarymo

Jungtinėms Valstijoms kol kas pavyko išvengti vadinamojo vyriausybės uždarymo. Kongresas ketvirtadienį priėmė įstatymą, užtikrinantį vyriausybės finansavimą iki kovo. Jį dar turi pasirašyti prezidentas Joe Bidenas, tačiau tai laikoma formalumu.

JAV Kongresas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
JAV Kongresas.<br>Getty Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 8:35 AM, atnaujinta Jan 19, 2024, 8:38 AM

Tai tik laikinas sprendimas – jau trečias iš eilės. Susiskaldęs Kongresas nuo rugsėjo nesugeba susitarti dėl įstatymo, reguliuojančio finansavimą visiems metams. Pratęsdami laikiną finansavimą, kongresmenai siekia daugiau laiko susitarimui pasiekti.

Be šio laikino sprendimo naktį į šeštadienį būtų baigęsis kai kurių biudžeto sričių finansavimas, įskaitant kariuomenės, veteranų reikalų, žemės ūkio ir transporto. Likusių biudžeto išlaidų finansavimas būtų užtikrintas tik vasario 2 dienos. Abi šie terminai dabar pratęsti iki kovo 1 ir 8 dienos.

Neseniai priimtas principinis susitarimas tarp Atstovų Rūmų pirmininko respublikono Mike‘o Johnsono ir demokratų daugumos Senate vadovo Chucko Schumerio leidžia tikėtis, kad iki tada susiarimas bus pasiektas.

Vis dėl to tai nėra galutinai aišku, nes kai kurie griežto kurso šalininkai respublikonai tam priešinasi.

Į federalinį biudžetą nėra įtraukta milijardinė parama Izraeliui ir Ukrainai, kurios prašė J. Bidenas, taip pat naujos lėšos JAV sienos su Meksika apsaugai. Pirmiausiai respublikonai skeptiškiau vertina paramą Rusijos užpultai Ukrainai arba ją atmeta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.