JAV prezidento J. Bideno sūnus liudys respublikonų apkaltos tyrime

Joe Bideno sūnus Hunteris kitą mėnesį duos parodymus dviem Kongreso komitetams, atliekantiems JAV prezidento apkaltos tyrimą, ketvirtadienį pranešė komisijų pirmininkai respublikonai.

H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
H. Bidenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 8:38 AM, atnaujinta Jan 19, 2024, 8:40 AM

Hunteris Bidenas 2024 m. vasario 28 d. stos prieš mūsų komitetus duoti parodymų“, – sakė Atstovų rūmų Priežiūros ir atskaitomybės komiteto pirmininkas Jamesas Comeris ir Atstovų rūmų Teismų komiteto pirmininkas Jimas Jordanas. „Hunteris liudys po kelių interviu su Joe Bideno šeimos nariais ir bendražygiais. Nekantriai laukiame Hunterio Bideno parodymų“, – sakoma jų pranešime.

Respublikonai skuba pakenkti demokratui J. Bidenui prieš lapkritį vyksiančius rinkimus, per kuriuos greičiausiai varžysis į skandalus įklimpęs jų kandidatas Donaldas Trumpas. Jie pradėjo apkaltos tyrimą dėl įtarimų, kad prezidentas gavo naudos iš Hunterio užsienio verslo sandorių, nors jokių įrodymų nepateikė.

Sumaištis kilo ant Kapitolijaus kalvos praėjusią savaitę, kai Hunteris Bidenas asmeniškai atvyko apsiginti, nepaisęs dviejų komitetų šaukimų liudyti už uždarų durų. J. Comerio ir J. Jordano pranešime nepasakyta, ar vasario 28 d. jis duos parodymus viešai, ar už uždarų durų. Respublikonai naudojasi bėdų turinčiu jaunesniuoju Bidenu, sveikstančiu narkomanu, kaip būdu pulti patį prezidentą.

Kitą dieną po netikėto pasirodymo Kongrese Hunteris Bidenas pareiškė esąs nekaltas dėl kaltinimų federalinių mokesčių vengimu ir kaltinimų, kad pinigai, kurie turėjo patekti į valstybės iždą, buvo švaistomi finansuoti „ekstravagantišką gyvenimo būdą“ .

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.