Afganistano kalnuose sudužo Rusijos užsakomuoju reisu skridęs lėktuvas: viduje buvo šeši žmonės

Šeštadienio vakarą virš Afganistano iš radarų dingęs rusų lėktuvas su šešiais žmonėmis, kaip teigiama, sudužo kalnuose.

Afganistano kalnuose sudužo Rusijos užsakomuoju reisu skridęs lėktuvas.<br>lrytas.lt koliažas.
Afganistano kalnuose sudužo Rusijos užsakomuoju reisu skridęs lėktuvas.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 1:45 PM, atnaujinta Jan 21, 2024, 5:43 PM

Kalnuotoje šiaurės rytų Afganistano provincijoje, kaip įtariama, sudužo lėktuvas – manoma, kad tai buvo Rusijos užsakomas skubios pagalbos reisas, sekmadienį pranešė vietos valdžios institucijos.

Afganistano policijai pranešus apie lėktuvo katastrofą, Rusijos aviacijos institucijos atskleidė, kad šeštadienio vakarą iš jų radarų ekrano virš Afganistano dingo lėktuvas, kuriame buvo šeši žmonės.

Tai buvo užsakomasis greitosios pagalbos reisas iš Indijos per Uzbekistaną į Maskvą, vykdytas 1978 m. pagamintu prancūzų gamybos lėktuvu „Dassault Falcon 10“, sakoma jų pareiškime. Iš Tailando atskridęs lėktuvas Indijoje pasipildė degalų.

Indijos civilinės aviacijos administracija patikslino, kad orlaivis nebuvo reguliarus komercinis skrydis ar Indijos užsakomasis lėktuvas ir kad ji laukia daugiau informacijos.

Teigiama, kad lėktuvas sudužo Badachšano provincijoje, kuri ribojasi su Kinija, Tadžikistanu ir Pakistanu. Tačiau tiksli katastrofos vieta vis dar nežinoma, pranešė naujienų agentūra AFP.

„Lėktuvas sudužo, tačiau vieta dar nežinoma. Išsiuntėme komandas, bet jos dar neatvyko“, – sakė provincijos informacijos departamento vadovas Zabihullah Amiri, nepateikdamas išsamesnės informacijos.

„Ryte mus informavo vietos gyventojai“, – pridūrė jis.

Provincijoje yra dalis Hindukušo kalnų grandinės ir aukščiausia Afganistano viršukalnė – 7 492 metrų aukščio Nošako kalnas.

Parengta pagal „Deutsche Welle“ inf.

Afganistano kalnuose sudužus Rusijos lėktuvui, keturi žmonės išgyveno

Kalnuotoje šiaurės rytų Afganistano provincijoje sudužus Rusijos lėktuvui, keturi žmonės liko gyvi, o du laikomi dingusiais be žinios, sekmadienį pranešė oro transporto agentūra „Rosaviacija“.

Šeštadienio vakarą iš Rusijos aviacijos institucijų radarų virš Afganistano dingo lėktuvas „Falcon 10“, kuriame buvo šeši žmonės. Tai buvo užsakomasis greitosios pagalbos lėktuvas, skridęs iš Indijos per Uzbekistaną į Maskvą.

„Iš šešių lėktuvu skridusių žmonių, preliminariais duomenimis, keturi liko gyvi. Jie patyrė įvairių sužalojimų. Dviejų žmonių likimas tikslinamas“, – pranešė „Rosaviacija“, remdamasi Rusijos ambasada Afganistane.

Naujienų agentūra „RIA Novosti“ skelbė, kad du keleiviai buvo rusai, viena jų moteris, kuri buvo sunkios būklės, o kitas – jos vyras, sumokėjęs už skrydį.

Tai 1978 m. prancūzų gamybos dvimotoris lėktuvas „Dassault Falcon 10“, jis priklausė bendrovei „Athletic Group“ ir vienam privačiam asmeniui.

Afganistano provincijos vyriausybės pareigūnas AFP agentūrai sakė, kad lėktuvas nukrito Badachšano provincijoje, kuri ribojasi su Kinija, Tadžikistanu ir Pakistanu.

Avarijos rajonas nuo provincijos sostinės Faizabado nutolęs per aštuonias valandas kelio, teigė provincijos informacijos departamento vadovas Zabihullah Amiris.

Rusijos tyrėjai paskelbė pradedantys tyrimą dėl katastrofos priežasties.

Per provinciją driekiasi galingas Hindukušo kalnų masyvas, kuriame stūkso aukščiausia Afganistano viršukalnė, 7 492 metrų aukščio Nošako kalnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.