Popiežius ragina paleisti Haityje pagrobtas vienuoles

Popiežius Pranciškus sekmadienį paragino paleisti grupę žmonių, įskaitant šešias vienuoles, pagrobtų Haityje, Karibų jūros regiono šalyje, kamuojamoje gaujų smurto.

 Popiežius<br>EPA-ELTA nuotr.
 Popiežius<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 21, 2024, 5:49 PM

„Sužinojau skausmingą žinią, kad Haityje pagrobta grupė žmonių, įskaitant šešias vienuoles, – kalbėjo pontifikas, baigdamas savo savaitinę „Viešpaties angelo“ maldą Vatikane. – Nuoširdžiai melsdamas juos išlaisvinti, meldžiuosi už socialinę santarvę šalyje. Kviečiu visus sustabdyti smurtą, kuris kelia tiek daug kančių tai brangiai populiacijai.“

Anot Haičio vienuolių konferencijos (CHR), šalies religinių ordinų asociacijos, aštuoni žmonės, tarp jų –šešios vienuolės, buvo pagrobti penktadienį, kai keliavo autobusu sostinėje Port o Prense.

Incidentas įvyko vis daugėjant pagrobimų Haityje, skurdžiausioje Šiaurės ir Pietų Amerikos valstybėje, kurioje saugumo krizė vis gilėja.

87-erių metų popiežius Pranciškus sekmadienį taip pat užsiminė apie situaciją Ekvadore, kitoje su gaujų smurtu kovojančioje šalyje.

Kalbėdamas miniai, susibūrusiai Šv. Petro aikštėje išklausyti jo maldos, pontifikas kreipėsi į Ekvadoro vyskupus ir migrantus, „kuriems liudiju savo maldas už taiką jų šalyje“.

Ekvadorą, kadaise laikytą taikos bastionu Lotynų Amerikoje, ištiko krizė dėl sparčiai plintančių tarptautinių kartelių, kurie naudojasi Ekvadoro uostais narkotikams gabenti į Jungtines Valstijas ir Europą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.