Floridos gubernatorius R. DeSantis baigė rinkimų kampaniją ir išreiškė palaikymą D. Trumpui

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, praeityje buvęs pagrindinis respublikonų varžovas Donaldui Trumpui, sekmadienį baigė savo rinkimų kampaniją ir išreiškė paramą buvusiam prezidentui.

R. DeSantis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. DeSantis.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-22 09:55, atnaujinta 2024-01-22 09:56

R. DeSantisui pasitraukus po kelis mėnesius silpnėjusios paramos, dėl skyrimo Respublikonų partijos kandidate lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose lieka tik nedaug populiarumo sulaukusi Nikki Haley ir D. Trumpas.

Vaizdo žinutėje R. DeSantisas sakė, kad po praėjusią savaitę užimtos antrosios vietos Ajovos rinkimų sueigose jis negali prašyti „rėmėjų savanoriškai skirti savo laiko ir aukoti lėšų, jei mes neturime aiškaus kelio į pergalę. Todėl šiandien sustabdau savo kampaniją“.

Šis sprendimas buvo priimtas likus mažiau nei dviem dienoms iki pirminių rinkimų Naujajame Hampšyre, kur apklausos rodė, kad jis gerokai atsilieka nuo lyderio D. Trumpo ir buvusios JT ambasadorės N. Haley.

„Man aišku, kad dauguma respublikonų pirminių rinkimų balsuotojų nori suteikti dar vieną šansą Donaldui Trumpui, – sakė R. DeSantis, pažymėdamas, kad su buvusiu prezidentu turėjo nesutarimų, ypač dėl koronaviruso pandemijos. – Jis turi mano palaikymą, nes mes negalime grįžti prie senosios vakarykštės respublikonų gvardijos ar perpakuoto ir pašildyto korporatyvizmo pavidalo, kuriam atstovauja Nikki Haley“.

D. Trumpas praėjusį antradienį iškovojo pergalę Ajovoje. Ten 51 proc. respublikonų rinkėjų pasirinko dukart apkaltą patyrusį buvusį prezidentą, o R. DeSantisas surinko tik 21 proc. balsų, N. Haley – 19 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.