Panika Vladivostoke: 24-eriems metams nuteistas žmogžudys grįžo namo po kelių mėnesių Ukrainos fronte

Į Rusijos Vladivostoko miestą iš Ukrainos fronto sugrįžo vietos gyventojas, kurį anksčiau teismas nuteisė kalėti 24 metus už žiaurią žmogžudystę. Pranešama, kad vos keli mėnesiai mūšio lauke Ukrainoje panaikino ilgą vyro įkalinimo bausmę, o vietiniai bijo, kad žmogžudys nevaržomas gąsdins gyventojus.

Už žiaurią žmogžudystę nuteistas G.Povilaiko po trijų mėnesių Ukrainos fronte grįžo namo į Vladivostoką.<br>Soc. tinklų nuotr., Lrytas.lt koliažas.
Už žiaurią žmogžudystę nuteistas G.Povilaiko po trijų mėnesių Ukrainos fronte grįžo namo į Vladivostoką.<br>Soc. tinklų nuotr., Lrytas.lt koliažas.
Už žiaurią žmogžudystę nuteistas G.Povilaiko po trijų mėnesių Ukrainos fronte grįžo namo į Vladivostoką.<br>G. Povilaiko soc. tinklų nuotr.
Už žiaurią žmogžudystę nuteistas G.Povilaiko po trijų mėnesių Ukrainos fronte grįžo namo į Vladivostoką.<br>G. Povilaiko soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2024, 9:50 PM

Kaip praneša vietos naujienų portalas, Georgijus Povilaiko fronte praleido tik tris mėnesius, o prieš tai metus praleido kalėjime. „NEWS.VL“ šaltinis pasakojo apie „triumfuojantį“ „didvyrio“ sugrįžimą. Pasak jo, G.Povilaiko dabar gyvena viešbutyje Chasovitinos gatvėje, o žudiko kaimynai yra šokiruoti jo netikėtu pasirodymu.

„Visi man skambina ir klausia: „Kaip?“ Jis laisvai vaikštinėja... Pasirašė sutartį 2023 m. spalio pabaigoje ir jau yra namuose, nepraėjo nė trys mėnesiai, – sakė buvusi nuteistojo kaimynė. – Jie pasirašo sutartį šešiems mėnesiams. Kaip jis grįžo po trijų mėnesių, neaišku... Bet „kažkas telefonu kalba su padalinio vadu. Galbūt jis sužeistas.“

Pažymima, kad G.Povilaiko 2021 m. rugpjūtį buvo nuteistas kalėti 24 metus už žiaurų dviejų vaikų motinos, 37 metų Anos Košulko, nužudymą. Nusikaltimas buvo įvykdytas aukos garaže, kur ji ruošėsi eiti į darbą.

„Jis ne šiaip ją nužudė. Jis užpuolė ją peiliu. Jis išprievartavo ją ir pjaustė peiliu. Nebuvo taip, kad jis paėmė ją ir uždusino. Ji nusėta mėlynėmis, visa sumušta, kruvina, mėlyna. Tiesiog siaubas... Ji šaukė, bet niekas neatėjo padėti. Niekas...“ – pasakojo A.Košulko vyras.

Po žmogžudystės G.Povilaiko pavogė nukankintos aukos automobilį, nuvažiavo namo, persirengė, o tada išvyko atostogauti į pajūrį. Netrukus jis buvo sulaikytas, tačiau nuosprendis paskelbtas tik 2022 m. balandį.

Rusijos žiniasklaidos duomenimis, G.Povilaiko buvo paleistas į laisvę 2023 m. spalį – jis pasirašė sutartį su Rusijos gynybos ministerija ir išvyko kariauti į Ukrainą.

Rusija verbuoja kalinius, kad jie dalyvautų kare Ukrainoje. Nuteistieji už įvairius nusikaltimus, įskaitant plėšimus, žmogžudystes ir prievartavimus, siunčiami į frontą. Tarp tokių „didvyrių“ yra daug iškrypėlių, sadistų, gavusių ilgas laisvės atėmimo bausmes, bet dabar esančių laisvėje arba kariaujančių Ukrainoje.

Tarp jų – 55 metų Irkutsko srities Tulūno miesto gyventojas Pavelas Šuvalovas. Šis Rusijos pilietis, žinomas kaip „Tulūno maniakas“, savo tėvynėje buvo nuteistas už žmogžudystę ir išžaginimą.

Tyrėjų duomenimis, nuo 1991 m. iki suėmimo (2019 m.) P.Šuvalovas išprievartavo mažiausiai 27 moteris. 2023 m. balandį P.Šuvalovas pasirašė sutartį su viena iš privačių karinių bendrovių ir išvyko kariauti į Ukrainą.

Šiuo atveju nusikaltėlio kaimynams, galima sakyti, pasisekė – pranešama, kad gegužės 29 d. jis žuvo kovinio kontakto linijoje netoli Luhansko.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.