Atskleidė bombonešio sunaikinimo Rusijoje operacijos detales: nuėjo daugiau nei 600 km, o grįžę pateko į pasalą

2023 metų rugpjūtį Ukrainos žvalgybos grupė įsiveržė į Rusijos Federacijos teritoriją. Jie sunaikino rusišką bombonešį „TU-22M3“ ir apgadino dar du.

 Atskleidė bombonešio sunaikinimo Rusijoje operacijos detalės: nuėjo daugiau nei 600 km, o grįžę pateko į pasalą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Atskleidė bombonešio sunaikinimo Rusijoje operacijos detalės: nuėjo daugiau nei 600 km, o grįžę pateko į pasalą.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2024, 7:10 AM, atnaujinta Jan 24, 2024, 7:28 AM

Apie tai pranešama Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato interneto svetainės „Didvyrių galerijoje“, kurioje skelbiama informacija apie Ukrainos didvyrį Olegą Babijų, žuvusį grįžtant iš šios misijos.

O. Babijus ir jo bendražygiai per Rusijos užpuolikų teritoriją pėsčiomis įveikė daugiau nei 600 kilometrų. Giliai užnugaryje žvalgai sunaikino rusų bombonešį „TU-22M3“ ir dar du apgadino.

Rugpjūčio 30 d., grįžusi į Ukrainos valdomą teritoriją, žvalgų grupė pateko į pasalą ir stojo į nelygią kovą su rusų okupantais. Pulkininkas O. Babijus buvo mirtinai sužeistas pridengdamas savo ginklo brolių traukimąsi.

Daugiau apie tai galite skaityti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024