Kosovo šiaurėje išmontuoti stendai su Vučičiaus ir Putino atvaizdais

Zvečano mieste Kosovo šiaurėje, kur gyventojų daugumą sudaro serbai, vadovaujant šalies vidaus reikalų ministrui Xhelalui Sveçlai, buvo išmontuoti reklaminiai stendai su „garbės piliečių“ portretais, tarp kurių buvo ir Serbijos bei Rusijos prezidentų atvaizdai.

Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
V. Putinas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-25 22:35

Tai ketvirtadienį pranešė portalas „eurointegration“.

Kosovo vidaus reikalų ministerijos vadovas, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijęs reklaminių skydų ardymo vaizdo įrašu, pareiškė, kad „vienintelis Serbijos simbolis mūsų šalies teritorijoje bus jos ambasada Prištinoje“.

„Šiandien Zvečane buvo išmontuoti Kosovo Respublikoje neleistini neteisėti reklaminiai stendai su diktatorių ir agresorių simboliais ir atvaizdais“, – parašė jis.

Vaizdo įraše matyti, kad „Zvečano garbės piliečiams“ skirtame stende puikavosi Aleksandro Vučičiaus ir Vladimiro Putino portretai.

„Šiems reklaminiams skydams ir fašistų bei agresorių, tokių kaip Vladimiras Putinas, ir mūsų valstybės priešų atvaizdams mūsų šalyje nebus vietos“, – apibendrino Kosovo VRM vadovas.

Nuo pat Rusijos plataus masto invazijos pradžios Ukrainą aktyviai remiantis Kosovas ne kartą lygino Maskvos ir Belgrado veiksmus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.