Atskleidė pribloškiantį Jungtinių Tautų planą: Ukrainoje vykstant karui atidaryta speciali sąskaita Rusijai

Jungtinės Tautos atskleidė, kad 2022 m. viename Rusijos banke atidarė sąskaitą dėl komplikacijų, kilusių dėl Vakarų sankcijų, turinčių įtakos įprastiniams mokėjimo kanalams. Per šią sąskaitą JT iš trijų Rusijos bankų gavo narystės mokesčius už klimato finansavimo programą, praneša „Reuters“.

JT būstinė Niujorke.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JT būstinė Niujorke.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 8:29 AM

Pirmadienį „Sovcombank“, centrinio banko įvardijamas kaip viena iš 13 pagrindinių Rusijos kredito įstaigų, pranešė, kad JT įsteigė sąskaitą neatskleistame Rusijos banke, kuriam netaikomos sankcijos ir kuris leidžia atlikti operacijas Rusijos rubliais.

„JT sekretoriatas atidarė Rusijos banko sąskaitą, kuri atitinka mūsų politiką padėti visoms valstybėms narėms sumokėti apskaičiuotus įnašus, nes priešingu atveju jos netenka teisės balsuoti“, – sakė JT atstovą spaudai cituoja agentūra „Reuters“.

„Atidaryti sąskaitą buvo būtina, nes kiti įprasti mokėjimo kanalai susidūrė su sunkumais, kylančiais dėl sankcijų“, – pridūrė jis.

Po 2022 m. vasario mėn. įvykusios Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą Vakarų valstybės įvedė plataus masto sankcijas Rusijos finansų sistemai. Tais pačiais metais „Sovcombank“ buvo įtrauktas į JAV Iždo departamento Užsienio turto kontrolės biuro (OFAC) Specialiai įvardytų asmenų (SDN) sąrašą. Todėl bankas buvo pašalintas iš JAV finansų sistemos, o jo turtas JAV buvo įšaldytas.

Šiuo metu bankas siekia gauti JAV Iždo departamento licenciją atlikti mokėjimus už narystės mokesčius Jungtinių Tautų aplinkosaugos programos finansinei iniciatyvai (UNEP FI). Pasak UNEP atstovo spaudai, iš trijų Rusijos bankų, kurie priklauso UNEP FI, gauta 114 000 JAV dolerių narystės mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?