B. Pistoriusas: europiečiai neturėtų žiūrėti į rinkimus Jungtinėse Valstijose „kaip triušis į smauglį“

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas paragino Europos šalis spręsti savo saugumo problemas, o ne žiūrėti į rinkimus Amerikoje „kaip triušis į smauglį“. Jis tai pareiškė interviu leidiniui „Bild“, praneša UNIAN.

Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas.<br>DPA/Scanpix nuotr.
Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistoriusas.<br>DPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2024, 8:46 PM

Pasak ministro, Europa, spręsdama saugumo klausimus, turi kliautis savo jėgomis, o ne nuolat dirsčioti į rinkimus Jungtinėse Valstijose.

„Būtų gerai, kad mes, europiečiai, darytume tai, ką jau turėjome padaryti prieš daugelį metų, prieš 10–20 metų. Daugiau investuokime į savo pačių saugumą Europoje. Jei dabar žiūrėsime į Amerikos rinkimus kaip triušis į smauglį, tai mums niekuo nepagelbės! Mes turime atlikti savo namų darbus“, – pabrėžė B. Pistoriusas.

Jis taip pat pažymėjo, kad, skambant perspėjimams apie galimą konfrontaciją su Rusija, Vokietija turi būti „pasirengusi karui“.

„Mes išeiname iš 30 metų taikos laikotarpio, iš 30 taikos dividendų metų, kurie mums visiems davė naudos. O dabar kelias eina į kitą pusę. Turime labai smarkiai paspartinti tempą, kad pasiruoštume blogiausiam scenarijui“, – pabrėžė ministras.

Tačiau šiuo metu B. Pistoriusas dar nemato pavojaus, kad Rusija puls NATO šalis ar Aljanso partneres. „Bet tai – tik dabar. Niekas nežino, ar taip bus ir ateityje. Mums reikia atgrasymo principo, mes tai žinome nuo šaltojo karo laikų. Tada viskas buvo lengviau nuspėjama nei dabar“, – pridūrė Vokietijos gynybos ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.