D. Trumpas turės sumokėti 83 mln. JAV dolerių už seksualinį smurtą ir šmeižtą

Penktadienį prisiekusiųjų teismas Niujorke nusprendė, kad Donaldas Trumpas, buvęs JAV prezidentas ir kandidatas 2024 m. rinkimuose, turės sumokėti 83,3 mln. JAV dolerių kompensaciją rašytojai E. Jean Carroll už seksualinį smurtą ir šmeižtą, praneša AFP.

D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
D. Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Alina Habba.<br>EPA-ELTA nuotr.
Alina Habba.<br>EPA-ELTA nuotr.
E. Jean Carroll.<br>EPA-ELTA nuotr.
E. Jean Carroll.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 27, 2024, 9:13 AM

Sprendimas civilinėje byloje, kurį paskelbus federaliniame teisme susirinkę žmonės aiktelėjo, daug kartų viršija E. Jean Carroll siektą 10 mln. JAV dolerių kompensaciją.

D. Trumpas netrukus aršiai kritikavo verdiktą ir išplatintame pareiškime vadino jį absurdišku bei žadėjo teikti apeliaciją.

Prisiekusieji sprendimą priėmė po mažiau nei tris valandas trukusio svarstymo.

D. Trumpas anksčiau dalyvavo teisme, bet vienu metu nepatenkintas išlėkė, tačiau grįžo, kai buvo sakomos baigiamosios kalbos. Vis dėlto jis nebuvo pastate, kai teismo sekretorius garsiai perskaitė apie žalos atlyginimo dydį.

Jis pasinaudojo savo „Truth Social“ socialinės žiniasklaidos platforma, kurioje paskelbė įžeidžiančias žinutes apie E. Jean Carroll, teismą ir teisėją.

Dar kitoje federalinėje civilinėje byloje Niujorke jis buvo pripažintas kaltu dėl seksualinio smurto prieš E. Jean Carroll.

D. Trumpo advokatė Alina Habba žurnalistams po teismo aiškino, kad, neva, iš jos ginamojo buvo atimta bet kokia galimybė gintis dar prieš įžengiant į teismo salę.

Ji teigė, kad jai „tenka garbė būti išvien su prezidentu D. Trumpu“ ir žadėjo skubiai pateikti apeliaciją.

Tuo metu D. Trumpas išvykdamas pareiškė, kad „tai ne Amerika“.

Jis neprivalėjo dalyvauti teisme ar liudyti, tačiau, kaip dažnai būna, pasinaudojo byla siekdamas žiniasklaidos dėmesio, kad skleistų savo teiginius apie tariamą puolimą prieš jį artėjant prezidento rinkimams, kurie įvyks lapkritį.

D. Trumpui iškelta daugybė kriminalinių bylų, įskaitant dėl įtariamo bandymo pakeisti 2020 m. prezidento rinkimų rezultatus, kai jis pralaimėjo Joe Bidenui.

Pernai federalinis prisiekusiųjų teismas pripažino D. Trumpą kaltu dėl seksualinio smurto prieš E. Jean Carroll matavimosi kabinoje 1996 m. ir dėl to, kad 2022 m. ją apšmeižė pavadindamas „visiška sukčiautoja“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.