Iranas įvykdė mirties bausmę keturiems vyrams, nuteistiems už šnipinėjimą Izraeliui

Pirmadienio rytą Iranas įvykdė mirties bausmę keturiems vyrams, nuteistiems už šnipinėjimą didžiausiam šalies priešui Izraeliui, pranešė Teherano teisminė valdžia.

Irano vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Irano vėliava.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2024, 8:38 AM

„Šį rytą buvo įvykdyta mirties bausmė keturiems su sionistų šnipų organizacija susijusios grupuotės nariams, kurie buvo suimti (...) už sąmokslą įvykdyti sprogdinimą Isfahane“, – pranešė teismų tinklalapis „Mizan Online“.

Teisėjų teigimu, keturi kaltinamieji buvo suimti 2022 m. liepą ir apkaltinti planavimu surengti operaciją prieš Gynybos ministerijos centrą centrinėje Isfahano provincijoje. Anot Irano, vyrus užverbavo Izraelio žvalgybos tarnyba „Mossad“ „likus maždaug pusantrų metų iki operacijos“. Jie buvo pasiųsti į „mokymo kursus kariniuose centruose“ Afrikos šalyse, mokymuose dalyvavo „Mossad“ pareigūnai.

Vyrai buvo nuteisti mirties bausme 2023 m. rugsėjį. Pernai rugpjūtį Iranas pareiškė, kad sužlugdė „labai sudėtingą“ Mossad“ inicijuotą projektą „sabotuoti“ šalies balistinių raketų pramonę. Keliais mėnesiais anksčiau, vasarį, Teheranas apkaltino Izraelį, kad jis atsakingas už bepiločio lėktuvo ataką karinėje vietoje Isfahane.

Abi šalys dešimtmečius dalyvauja šešėliniame kare, Iranas nuolat kaltina Izraelį ir jo sąjungininkes Jungtines Amerikos Valstijas kurstant neramumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.