Latvijos URM vadovas: D. Trumpas apie saugumą kalba tą patį, ką Bidenas ir Obama

Latvijos užsienio reikalų ministras Krišjanis Karinis, komentuodamas galimą Donaldo Trumpo sugrįžimą į Baltuosius rūmus, pareiškė, kad Ryga bendradarbiaus su bet kuriuo Amerikos prezidentu, praneša portalas „eurointegration“.

Donaldas Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Donaldas Trumpas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-29 13:31

„Iš tikrųjų Trumpas kalba tą patį, ką Joe Bidenas, tą patį, ką Barackas Obama kalbėjo prieš jį. Jie visi sakė: prašome investuoti į saugumą! Tik Trumpas kelia klausimą tiesiai šviesiai ir sako: jei jūs nemokėsite, tai aš neateisiu (į pagalbą)!“ – laidoje „TV24 Globuss“ teigė K. Karinis.

Pasak jo, nesmagiai jaustis verčia konkretūs respublikonų lenktynių dėl nominacijos JAV prezidento rinkimuose lyderio pareiškimai apie NATO, Ukrainą ir Rusiją.

„Amerika yra mūsų pagrindinė strateginė partnerė, ir Latvija bendradarbiaus su bet kuriuo JAV prezidentu. Jei kalbėsime konkrečiai apie Trumpą, tai čia galima visaip spekuliuoti... Jo prezidentavimo laikotarpiu padidėjo JAV karinis buvimas Latvijoje, Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Vienas dalykas – komentatorių samprotavimai, o visai kas kita – tai, ką aš prisimenu ir mačiau savo akimis“, – sakė K. Karinis.

Pasak URM vadovo, Latvijos problema yra ne JAV prezidento rinkimai, o karas Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo