Sidnėjaus uoste ryklys užpuolė moterį

Australijos Sidnėjaus uoste ryklys užpuolė moterį. Tai greičiausiai buvo bukasnukis ryklys, pranešė naujienų agentūra AAP, remdamasi liudininkais ir ekspertais.

Sidnėjaus Uoste ryklys užpuolė moterį.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Sidnėjaus Uoste ryklys užpuolė moterį.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 4:23 PM

Ryklys leidžiantis saulei puolė moterį prie Elžbietos įlankos – gerai žinomos įlankos netoli centro su garsiuoju Sidnėjaus operos teatru ir Uosto tiltu. Pranešama, kad 29 metų auka, kuriai buvo sunkiai sužalota dešinė koja, plaukiojo netoli vieno tiltelio, kai į ją įsikibo ryklys.

Moteriai pirmąją pagalbą suteikė veterinarė, sustabdžiusi kraujavimą specialiais tvarsčiais. Labai tikėtina, kad tai išgelbėjo sužalotosios gyvybę, sakė Naujojo Velso valstijos sveikatos ministras Ryanas Parkas. Moteris buvo nugabenta į netoliese esančią ligoninę. Jos būklė stabili.

Ryklių atakos Sidnėjaus uoste yra labai retos. „Tikriausiai bukasnokiai rykliai vasaros ir rudens mėnesiais iš Kvinslando vandenų atplaukia į Naująjį Pietų Velsą ir į Sidnėjų, ieškodami ėdalo“, – stotis ABC citavo ryklių ekspertę Amy Smoothey. Vakare plėšrūnai esą dažnai plaukia į seklesnius vandenis. Institucijos paragino gyventojus kol kas neplaukioti uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.