V. Orbanas pasirengęs paremti 50 mlrd. eurų skyrimą Ukrainai, tačiau yra sąlyga

Vengrija yra pasirengusi pritarti pasiūlymui teikti Ukrainai pagalbą iš Europos Sąjungos biudžeto, tačiau su sąlyga, kad kasmet bus balsuojama dėl finansavimo pratęsimo.

V. Orbanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
V. Orbanas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-01-30 12:50

Tai antradienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano interviu leidiniui „Le Point“.

„Nusprendėme pateikti kompromisinį pasiūlymą: gerai, mes nesutinkame su biudžeto pataisomis. Nesutinkame, kad turime duoti (Ukrainai) 50 milijardų eurų, o tai didžiulė suma. Mes nesutinkame su tuo, kad turime juos duoti ketverius metus ir t. t. Bet tebūnie, Vengrija yra pasirengusi dalyvauti priimant dvidešimt septynių šalių sprendimą, jei jos garantuos, kad kasmet spręsime, ar toliau siųsime šiuos pinigus, ar ne“, – sakė V. Orbanas.

Kartu Vengrijos premjeras pažymėjo, kad kasmetinis sprendimas dėl tolesnės pagalbos Ukrainai turi būti priimamas visais balsais. Jis taip pat skundėsi, kad kai kurios ES šalys jo reikalavimą interpretuoja kaip mėginimą šantažuoti.

Portalas primena, kad gruodį Vengrijos vyriausybės vadovas vetavo 50 milijardų eurų pagalbos Kyjivui paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.