Ambasadorius: policija užkirto kelią išpuoliui prieš Izraelio ambasadą Švedijoje

Izraelio ambasada Stokholme tapo išpuolio taikiniu, išminuotojų būriui sunaikinus, kaip teigia Švedijos policija, „pavojingą objektą“ trečiadienį pranešė ambasadorius.

Policija užkirto kelią išpuoliui prieš Izraelio ambasadą Švedijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Policija užkirto kelią išpuoliui prieš Izraelio ambasadą Švedijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2024, 8:07 PM

Policijos teigimu, Izraelio ambasados Švedijos sostinėje patalpose darbuotojai rado „veikiantį“ įtaisą, tačiau koks tai buvo įtaisas, pareigūnai nenurodė.

„13.08 val. (12.08 val. Grinvičo laiku) gavome ambasados pranešimą, kad jos patalpose rastas jų manymu pavojingas objektas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Stokholmo policijos atstovas Danielis Wikdahlas.

Teritorija aplink objektą buvo atitverta, o D. Wikdahlas pridūrė, kad į vietą buvo iškviestas nacionalinis išminuotojų būrys, kuris ir priėmė sprendimą objektą sunaikinti.

„Nacionalinis išminuotojų būrys objektą sunaikino ir mes manome, kad jis buvo veikiantis“, – paaiškino policijos pareigūnas.

Policija pradėjo tyrimą, tačiau koks tai buvo objektas paaiškinti D. Wikdahlas atsisakė, teisindamasis vykstančiu tyrimu.

„Šiandien tapome pasikėsinimo į Izraelio ambasadą Stokholme ir jos personalą taikiniu“, – socialiniame tinkle „X“ rašė Izraelio ambasadorius Švedijoje Zivas Nevo Kulmanas.

„Teroru mūsų neįbauginsi“, – pridūrė Z. Kulmanas.

Po to, kai prasidėjus Izraelio karui su „Hamas“ kilo antisemitizmo banga, Švedijos vyriausybė praėjusių metų spalio pabaigoje skyrė 10 mln. JAV dolerių žydų įstaigų ir susibūrimo vietų saugumui sustiprinti.

Gruodžio pradžioje ministras pirmininkas Ulfas Kristerssonas dalyvavo Stokholme vykusiame marše prieš antisemitizmą.

Tuomet Švedijos policija pranešė nuo karo pradžios gavusi 120 pranešimų apie su antisemitizmu siejamus nusikaltimus.

Po spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, kurio metu, oficialiais duomenimis grindžiamu naujienų agentūros AFP skaičiavimu, žuvo maždaug 1 140 žmonių, pagrinde civilių, Izraelio kariuomenė pradėjo niokojamą oro, sausumos ir jūrų operaciją.

Gazos sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, operacijos metu Gazoje jau žuvo mažiausiai 26 900 žmonių, dauguma jų – moterys ir vaikai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.