Londone – cheminis išpuolis: smarkiai nukentėjo moteris ir dvi mergaitės, policija ieško pavojingo įtariamojo

Jungtinės Karalystės policija ieško šalies sostinėje cheminę ataką, per kurią smarkiai nukentėjo moteris ir du vaikai, įvykdžiusio 35 metų Abdulo Ezedi. Vyras paskutinį kartą buvo pastebėtas šiaurės Londone, praneša „The Guardian“.

Londone įvykdytas cheminis išpuolis.<br>AP/Scanpix, Londono policijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
Londone įvykdytas cheminis išpuolis.<br>AP/Scanpix, Londono policijos nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 4:40 PM, atnaujinta Feb 1, 2024, 5:09 PM

Lambeto policijos nuovados vyresnysis inspektorius Gabrielis Cameronas pateikė naujausią informaciją spaudai, susirinkusiai Londono Klafamo rajone.

Jis apibūdino praėjusią naktį Klafame įvykdytą cheminę ataką kaip „siaubingą“ ir pateikė daugiau informacijos apie policijos ieškomą vyrą: tai 35 metų Abdulas Ezedi.

G.Cameronas sakė, kad A.Ezedi buvo kartu su praėjusią naktį užpulta moterimi ir vaikais, tačiau pasišalino iš įvykio vietos. Jis pridūrė, kad paskutinį kartą A.Ezedi buvo matytas Kaledonijos gatvėje, šiaurės Londone.

Pasak policijos atstovo, įtariamas užpuolikas nuo cheminės medžiagos galimai nukentėjo ir pats – patyrė sužalojimų dešinėje veido pusėje.

„Jis patyrė didelių sužalojimų dešinėje veido pusėje“, – sakė D.Cameronas ir paragino: „Jei jį pamatysite... prašau nesiartinti prie jo. Skambinkite 999.“

Anksčiau ketvirtadienį britų kanalas „Sky News“ paskelbė vaizdo stebėjimo kamerų filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota cheminė ataka pietų Londone, per kurią buvo sužeista moteris ir du vaikai.

Policija teigia, kad per išpuolį Klafame, kurį ugniagesiai apibūdino kaip „cheminį incidentą“, į aukas buvo mestos „ardančios medžiagos“.

Vaizdo kamerų įraše matyti, kaip vyras bėga aplink automobilį ir tik tada sėda į vairuotojo vietą, o priešais automobilį sėdi moteris ir vaikas, rankomis prisidengę veidus.

Per cheminę ataką motina ir vaikas galėjo patirti sužalojimų, pakeitusių jų gyvenimą, anksčiau pranešė pavojingo įtariamojo ieškanti policija.

31 metų moteris ir jos trejų metų dukra, kartu su kita aštuonerių metų dukra, tebėra ligoninėje po praėjusią naktį Klafame įvykdyto išpuolio, kai vyras metė į jas ardančią cheminę medžiagą.

Per incidentą iš viso buvo sužeista 12 žmonių, įskaitant penkis policijos pareigūnus, kurie buvo sužeisti reaguodami į incidentą.

Trys moterys – dvi maždaug 30 m. ir viena apie 50 m. – taip pat buvo sužeistos, kai atėjo į pagalbą moteriai ir dviem jos vaikams.

Visos jos buvo išrašytos iš ligoninės su nedideliais nudegimais. 50 m. vyras taip pat padėjęs išpuolio aukoms atsisakė gydymo ligoninėje dėl patirtų nedidelių sužalojimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.