Rusijoje teismas skyrė laisvės atėmimo bausmę moteriai, segėjusiai „ekstremistinius“ vaivorykštės spalvų auskarus

Rusijoje moteris nuteista penkias paras praleisti už grotų, nes segėjo vaivorykštės spalvų auskarus, remdamasi nuteistosios advokato suteikta informacija pranešė žmogaus teisių gynimo grupė „Egida“.

Rusijos policija.<br>Scanpix.
Rusijos policija.<br>Scanpix.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-01 20:42

Į rytus nuo Maskvos esančio Nižnij Novgorodo teismas tokį savo nuosprendį pagrindė tuo, kad moteris buvo pasipuošusi „ekstremistų simbolika“.

Rusijos Aukščiausiojo Teismo sprendimu LGBT bendruomenė pernai pripažinta „ekstremistine“.

Prieš keletą dienų socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti kavinėje sėdinti moteris, ausyse įsisegusi vaivorykštės spalvų auskarus. Jos kompanionas prie megztinio buvo prisisegęs nedidelį ženklelį su Ukrainos vėliava.

Buvo matyti, kaip prie judviejų kabinėjasi vyriškis, agresyviai reikalaujantis jų nusisegti šią simboliką. Kitą dieną moteris buvo sulaikyta. Jos draugo likimas nežinomas.

Dėl panašaus atvejo internete jau yra kilęs pasipiktinimas.

Saratovo miesto teisme šią savaitę pradėta byla, kurioje fotografė ir menininkė Inna Mosina kaltinama instagrame paskelbusi įrašą su vaivorykštės spalvų vėliava.

Per beveik dvejus metus nuo karo Ukrainoje pradžios Rusija imasi vis labiau represinių priemonių prieš socialinę įvairovę šalyje.

Homoseksualius asmenis ypač mėgsta pulti rusų propagandistai, nuolat kritikuojantys iš Vakarų įvežtą „vertybių nuosmukį“.

Žmogaus teisių gynimo aktyvistai jau yra perspėję, kad LGBT bendruomenę priskyrus „ekstremistams“ siekiama Rusijos viešojoje erdvėje visiškai užčiaupti homoseksualius aktyvistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.