Pranešama, kad Rusijoje dingo J. Prigožino „pakaitalas“ A. Jelizarovas: įvardijo galimą priežastį

Rusijoje dingo Antonas Jelizarovas, dar vadinamas „Lotosu“, praneša UNIAN. Jis yra privačios karinės grupuotės „Wagner“ vadas, perėmęs vadovavimą samdiniams po to, kai per lėktuvo katastrofą žuvo buvę privačios kariuomenės vadovai Jevgenijus Prigožinas ir Dmitrijus Utkinas.

Pranešama, kad Rusijoje dingo J. Prigožiną pakeitęs A. Jelizarovas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Pranešama, kad Rusijoje dingo J. Prigožiną pakeitęs A. Jelizarovas.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2024, 12:26 PM

„Lotosas“ neseniai nustojo komunikuoti, praneša „Telegram“ kanalas „VChK-OGPU“, remdamasis savo šaltinio informacija. Pasak kanalo, yra nepatvirtintos informacijos, kad A.Jelizarovą sulaikė teisėsaugos pareigūnai.

„Jis palankiai atrodė Andrejaus Troševo, kuris atsiskyrė nuo pagrindinių „Wagner“ pajėgų ir pateko į Rusijos gynybos ministerijos vadovybę, fone. Tačiau laikui bėgant... A.Jelizarovas suartėjo su Rusijos gvardija, o tai taip pat pakirto jo reputaciją „Wagner“ idėjoms atsidavusiuose sluoksniuose“, – pažymima pranešime.

2023 m. rugpjūčio 23 d. Rusijos Tverės srityje sudužo lėktuvas, kuriame, kaip įtariama, buvo samdinių grupės „Wagner“ lyderiai Jevgenijus Prigožinas ir Dmitrijus Utkinas bei kiti aukšto rango samdinių grupuotės kariškiai.

Buvo pranešta, kad po avarijos nė vienas iš lėktuve buvusių asmenų neišgyveno. Pažymėtina, kad J.Prigožinas, kaip įtariama, žuvo netrukus po „bandymo įvykdyti perversmą“ Rusijoje, kuris baigėsi „derybomis“.

Tuo tarpu Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kirilas Budanovas įspėjo žmonės nedaryti skubotų išvadų dėl J.Prigožino. Pasak jo, „nėra jokių įrodymų, kad jis yra miręs“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.