Rygoje sulaikytas lietuvis: šlapinosi prekybos centre ir šlovino V. Putiną

Šeštadienį Latvijos policija sulaikė 1984 m. gimusį Lietuvos pilietį, kuris prekybos centre Rygoje šlapinosi ir šlovino Rusijos karo nusikaltimus, remdamasi valstybine policija pranešė Latvijos naujienų agentūra LETA.

Rygoje sulaikytas prekybos centre šlapinęsis ir Rusiją garbinęs lietuvis.<br>AFP/Scanpix/123rf.com asociatyvi nuotr., lrytas.lt koliažas.
Rygoje sulaikytas prekybos centre šlapinęsis ir Rusiją garbinęs lietuvis.<br>AFP/Scanpix/123rf.com asociatyvi nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2024, 4:34 PM

Pranešama, kad apsaugos darbuotojai apie 14 val. pastebėjo vyrą, kuris šlapinosi prekybos centro koridoriuje, todėl apsaugininkai jį sulaikė administracine tvarka. Į įvykio vietą buvo iškviesta policija.

Atvykus pareigūnams, nustatyta, kad minėtas vyras yra 1984 m. gimęs Lietuvos pilietis. Anksčiau jis kartą buvo patekęs į policijos akiratį dėl administracinio teisės pažeidimo, t. y. dėl konflikto skrydžio metu.

Skelbiama, kad pasirodžius policijai lietuvis tapo agresyvus, grasino pareigūnams ir šlovino Rusijos karo nusikaltimus bei Rusijos vadovą Vladimirą Putiną, išreiškė norą, kad Rusijos kariuomenė įžengtų į Latviją ir „įvestų tvarką“.

Viešosios tvarkos pažeidėjas buvo sulaikytas baudžiamąja tvarka ir pristatytas į Rygos valstybinės policijos Rytų skyrių.

Pasak Latvijos žiniasklaidos, dėl šio incidento iškelta baudžiamoji byla pagal Latvijos Baudžiamojo įstatymo 74.1 straipsnio pirmąją dalį – dėl genocido, nusikaltimo žmoniškumui, nusikaltimo taikai ir karo nusikaltimo pateisinimo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimą iki penkerių metų arba laikiną laisvės atėmimą, arba probacijos priežiūrą, arba viešuosius darbus, arba baudą.

Taip pat vyro atžvilgiu pradėtas administracinių pažeidimų procesas pagal Administracinių nuobaudų įstatymo 11 straipsnį dėl pažeidimų administravimo, viešosios tvarkos ir valstybinės kalbos vartojimo srityje. Už viešosios tvarkos trikdymą, visuotinai priimtinų elgesio normų pažeidimą ir asmens ramybės, įstaigos, prekybos ar kitos institucijos darbo sutrikdymą arba pavojų savo ar kitų asmenų saugumui fiziniam asmeniui taikomas įspėjimas arba bauda iki 500 eurų, o juridiniam asmeniui – iki 5000 eurų.

Sulaikytas vyras šiuo metu yra izoliatoriuje.

Latvijos žiniasklaida primena, kad Rusijos karo nusikaltimų pateisinimas ir šlovinimas yra sunkus nusikaltimas, į kurį policija reaguoja su griežčiausiu rimtumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.