Lenkijos generolas siūlo deportuoti į tėvynę šaukiamojo amžiaus ukrainiečius

Buvęs Lenkijos sausumos pajėgų vadas Waldemaras Skrzypczakas pasiūlė šalies vyriausybei deportuoti į tėvynę visus šaukiamojo amžiaus ukrainiečius ir taip paremti Ukrainą, praneša interneto leidinys „Onet“.

Lenkija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 9:08 PM, atnaujinta Feb 6, 2024, 9:09 PM

„Tai turi būti iniciatyva vyriausybėms Varšuvoje, Paryžiuje, Prahoje ir visur, kur jų (ukrainiečių) yra. Šios vyriausybės turi padėti Kyjivui organizuoti deportavimą“, – pareiškė generolas.

Paprašyti pakomentuoti W. Skrzypczako žodžius, Lenkijos URM atstovai pažymėjo, jog supranta problemą, kurią kelia karo prievolininkų ukrainiečių buvimas užsienyje, taip pat ir jų šalies teritorijoje.

„Mes svarstome, kaip galėtume paremti Ukrainą. Manome, kad optimalus sprendimas būtų šios problemos sureguliavimas Europos lygiu“, – sakoma žinybos pareiškime.

„Onet“ primena, jog praėjusių metų lapkritį BBC, remdamasis Eurostato duomenimis, pranešė, kad nuo plataus masto karo pradžios iš Ukrainos į ES šalis išvažiavo 650 tūkst. šaukiamojo amžiaus vyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.