V. Putinas prieš rinkimus skaitys metinį pranešimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, anot žiniasklaidos, prieš kovą vyksiančius šalies vadovo rinkimus skaitys metinį pranešimą, kuriame gali pristatyti ir savo rikimų programą.

V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
V. Putinas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2024, 11:15 AM

Jis metinį pranešimą greičiausiai skaitys kažkurią dieną nuo vasario 23 iki kovo 8-osios, antradienį pranešė paprastai gerai informuotas dienraštis „Kommersant“, remdamasis keturiais savo šaltiniais. Rinkimai Rusijoje šiais metais vyks tris dienas – nuo kovo 15 d. iki 17-osios. V. Putinas savo metiniame pranešime kalbės apie Rusijos karo tikslus Ukrainoje, šalies suverenumą, ekonominę ir socialinę padėtį bei šeimos vertybes, spėja laikraštis.

V. Putinas minėtomis temomis kalba reguliariai ir dažniausiai užsipuola Vakarus arba pabrėžia Rusijos stiprybę ir savo pasiekimus. Metinis pranešimas šiais metais, „Kommersant“ duomenimis, gali būti ir rinkimų kampanijos pobūdžio. Debatuose su kitais kandidatais Kremliaus šeimininkas paprastai nedalyvauja.

Metinis pranešimas yra Konstitucijoje įtvirtinta kasmetinė prezidento pareiga. Jis skaitomas Federaliniame Susirinkime, kurį sudaro Valstybės Dūma ir Federacijos Taryba. Tačiau 2022-aisiais, pirmaisiais karo metais, V. Putinas metinio pranešimo neskaitė, tai argumentuodamas labai sparčia „įvykių dinamika“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.