Indija planuoja statyti tvorą palei visą savo sieną su Mianmaru

Indija nusprendė pastatyti tvorą palei 1 643 km ilgio sieną su Mianmaru, paskelbė Indijos vidaus reikalų ministras Amitas Shahas socialinėje žiniasklaidos platformoje „X“.

N. Modi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
N. Modi.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2024, 1:58 PM, atnaujinta Feb 7, 2024, 2:00 PM

Jis taip pat sakė, kad geresniam stebėjimui palei sieną bus nutiestas patruliavimo takas.

„Modi vyriausybė yra pasiryžusi statyti neįveikiamas sienas“, – sakė federalinis vidaus reikalų ministras.

Šalis jau pastatė 10 km ilgio tvorą palei sieną Manipūro valstijoje, kuri atkreipė pasaulio dėmesį dėl regione vykstančio etninio konflikto.

A. Shahas taip pat pasidalijo informacija apie du bandomuosius tvoros įrengimo projektus Indijos šiaurės rytų valstijose – Arunačal Pradeše ir Manipūre – ir apie naujos 20 km ilgio tvoros Manipūre patvirtinimą.

Sausio mėnesį federalinis vidaus reikalų ministras paskelbė apie Indijos ketinimą statyti tvorą ir planus peržiūrėti susitarimą dėl laisvo judėjimo režimo su Mianmaru.

Dvišaliu susitarimu dėl laisvo judėjimo režimo žmonėms iš genčių bendruomenių, gyvenantiems abiejose sienos pusėse, leidžiama be vizų keliauti tam tikrą atstumą kitos šalies viduje.

Ministro pirmininko Narendros Modi vyriausybė šį susitarimą atnaujino 2018 metais.

Pasiūlius įrengti naują tvorą palei visą sieną ir peržiūrėjus Susitarimą dėl laisvo judėjimo, kyla klausimas dėl laisvo genčių gyventojų judėjimo.

Sprendimas stiprinti savo skylėtas sienas priimtas, augant nestabilumui Mianmare po 2021 metų karinio perversmo ir etninio konflikto pasienio Manipūro valstijoje, per kurį žuvo daugiau kaip 180 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.